Interieur tips

Geplaatst op: 15-02-2013

Bent u van plan om binnenkort uw huis weer eens een keer opnieuw in te richten, maar weet u niet zeker welke middelen u daarvoor moet gebruiken? Lees dan onderstaande interieuradvies & tips eens door en u zult merken dat kleine veranderingen een groots effect met zich meebrengen.

Zorg voor een rustige basis

Het is erg verstandig om uw woning te voorzien van een rustige basis. Dit betekent dat u gebruik maakt van rustige, niet opvallende kleuren op de muren, de vloeren en de meubels. Op deze manier kunt u met behulp van allerlei accessoires uw woning de juiste sfeer geven. Deze accessoires kunt u ook binnen mum van tijd weer vervangen op het moment dat u toe bent aan een andere inrichting en sfeer.

Zorg voor 1 geheel

Het is belangrijk dat de inrichting uit 1 geheel bestaat en niet uit allerlei verschillende kleine meubels. Kies daarom eerder voor 1 grote kast dan voor meerdere kleine kasten. Deze kleine meubels kunnen namelijk voor een rommelig effect zorgen. Wilt u toch gebruik maken van kleinere kasten? Zorg er dan voor dat deze een identieke vormgeving hebben. Daarnaast is het ook belangrijk dat alle verschillende meubels uit een soortgelijke vorm of kleur bestaan, zodat alles tezamen één groot geheel vormt.

Kies voor de juiste accessoires

De accessoires in een woning kunnen de gewenste inrichting helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van allerlei bloemen, zoals rozen. Om deze bloemen helemaal in het interieur op te laten gaan, kan er gebruik worden gemaakt van dezelfde kleur als waaruit de meubels bestaan. Het is echter ook mogelijk om juist een tegengestelde kleur te kiezen, zodat er meer contrast in de woning komt. Daarnaast is het gebruik van de juiste verlichting ook zeer bepalend voor de sfeer in een ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van ledverlichting die een geweldig effect aan een ruimte kan geven.

Kleding

Boten

Feng Shui

Koffie