Kunst

Geplaatst op: 15-02-2013

Vindt u het ook zo knap dat bepaalde mensen hun creatieve geest zo kunnen laten gaan dat ze een echt schitterend kunstwerk maken dat door de gehele wereld wordt gewaardeerd? Dan bent u op deze website aan het juiste adres. Hier worden namelijk een aantal prachtige schilderijen en beelden toegelicht. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan andere kunstzinnige belevenissen, zoals theaterstukken, dansen, muziek en films.

Schilderijen en beelden

Al sinds de prehistorie houdt de mensheid zich bezig met het maken van schilderingen. Destijds werd dit op de rotswanden van grotten gedaan. In de renaissance is pas echt de kunst ontstaan zoals we die hedendaags kennen. Sinds die tijd hebben er al vele schilders en beeldhouwers geleefd die wereldberoemde kunstwerken hebben gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de Nederlandse schilders Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Het meest bekende schilderij van Rembrandt is 'De Nachtwacht' die tussen 1640 en 1542 geschilderd is. Het bekendste werk van Van Gogh is 'De Aardappeleters'. Deze is in 1885 geschilderd. Naast Nederlandse schilders zijn er natuurlijk ook veel bekende buitenlandse schilders. Het bekendste schilderij dat ooit gemaakt is, is de 'Mona Lisa'. Deze is door de Italiaanse schilder Leonardo Da Vinci gemaakt. Daarnaast heeft deze schilder ook nog het beroemde schilderij 'De Laatste Avondmaal' gemaakt, waarin het laatste avondmaal van Jezus wordt uitgebeeld. Naast schilderijen zijn er ook vele beroemde beeldhouwwerken gemaakt door de jaren heen. Eén van deze beeldhouwwerken is bijvoorbeeld 'Le Penseur' ofwel de denker. Dit beeldhouwwerk is gemaakt door de Franse Auguste Rodin. Een andere bekende beeldhouwer is Michelangelo die het beeld 'Madonna met kind' heeft gemaakt.

Theaterstukken, dansen, muziek, films

Naast de fysieke kunst, zijn er ook nog vele andere uitspattingen van kunst. Denk bijvoorbeeld aan beroemde theaterstukken, zoals Romeo en Julia van Shakespeare die hedendaags nog veelvuldig uitgevoerd wordt door zowel amateurtheaterclubs als professionele theaterclubs. Zo zijn er ook bekende Nederlandse theaterregiseurs, zoals Floris van Delft, die het bekende stuk 'De Rovers' heeft gemaakt. Een andere graag geziene vorm van kunst is de dans. Er zijn vele verschillende soorten dansen, die overal ter wereld bekend zijn en uitgevoerd worden. De bekendste dansstijlen zijn toch wel de salsa, de wals en de tango. Bij deze dansstijlen hoort natuurlijk ook een specifiek soort muziek. Door de jaren heen zijn er vele diverse soorten muziek ontstaan, deze kunstvorm wordt door iedere cultuur beoefend en bestaat dus ook al eeuwenlang. Een aantal voorbeelden van deze muziekstijlen zijn; klassiek, jazz, rock en blues. Naast de muziek is ook de film een populaire kunstvorm. Films kunnen in vele soorten voorkomen, zo zijn er bijvoorbeeld documentaires, fictieve films en waargebeurde films. Kunst kent vele verschillende kanten, waarvan iedereen wel één of meerdere verschillende kunstvormen kan waarderen. Dit zorgt ervoor dat kunst ontzettend belangrijk is in de huidige samenleving.

Vakantie

Dames mode

Haarstyling

Design verlichting