3 Redenen om een life coach in te huren

3 Redenen om een life coach in te huren

Steeds meer mensen hebben interesse om de verbinding te leggen met hun medemens en worden coach. Dat is misschien niet zo raar ook, met al die toenemende hectiek in ons dagelijkse leven. Voor degenen die op zoek zijn naar manieren voor zelfverbetering, is een coach een vorm van gepersonaliseerde en directe hulp bij het leren van jezelf. Bovendien is dit een langetermijnoplossing, want het biedt toegang tot iemand die onafhankelijk is en een andere kijk op het proces biedt.

Hier zijn nog eens 3 redenen waarom het slim is om met een persoonlijke coach te werken.

1. Een coach helpt je met het opstellen van jouw actieplan en deze in uitvoering te brengen.

Als je meer ontwikkeling wilt op het gebied van zaken, carrière, relaties, enz., dan functioneert een coach door ondersteuning te bieden aan jouw actieplan. Coaching is vaak geen crisisinterventie en het is ook geen vervanging voor psychotherapie of het advies van een andere professional, zoals een advocaat, accountant of dokter.

Een coach inhuren is dus wel slim als je wilt verbeteren en beter worden prioriteit wilt maken. Zelfs als de meeste dingen goed gaan, hoeft dat helemaal niet te betekenen dat je niet wilt verbeteren! Coaches helpen je om jouw volledige potentieel te bereiken. Goede coaches zijn experts in het bevorderen van jouw discipline en motivatie om stappen te ondernemen.

2. Je zit middenin grote veranderingen

Verandering kan soms moeilijk zijn, zelfs als je het graag wilt. Heb je te maken met een belangrijke doorgang, zoals het starten van een nieuw bedrijf of carrière, een scheiden of verhuizing, dan is het een geweldig moment om iemand te hebben die in je gelooft en jou helpt hetzelfde te ervaren. Een coach kan helpen jouw belangrijkste keuzes zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een coaching opleiding leert aspirant coaches om herkenning te creëren van de authenticiteit van de cliënt en persoonlijke transformatie te ondersteunen.

3. Je wilt de relaties in je leven beter maken door aan jezelf te werken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb het gevoel dat ik mijn vrienden altijd gekozen heb op basis van wie het meest ‘echt’ met mij was. Ze zijn misschien niet altijd de vriendelijkste of meest geëvolueerde mensen, maar we waren in staat om een reflectie te creëren van ons eigen doen en laten.

Wanneer je realiseert dat je jouw relaties kunt verbeteren door jezelf te verbeteren, kan een coach een waardevolle bijdrage leveren om je hierbij te helpen. Een coach zal ervoor zorgen dat je de lat hoog legt en een plan met je maakt om bewuster te worden van jouw eigen gedragingen, en je te ondersteunen op de vlakken waar je verbetering wilt zien.

Terug naar Health
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou