3 tips om een scheiding goed te laten verlopen

Gaan jij en je partner scheiden? Dat is natuurlijk heel verdrietig, en jullie zullen niet het enige stel zijn dat een negatieve nasmaak overhoudt aan de scheiding. Daarom is het slim om van tevoren goed na te denken over hoe jullie de scheiding aanpakken. Er zijn namelijk een aantal dingen die jullie kunnen doen om de hele procedure wat soepeler te laten verlopen. In dit artikel lees je er meer over. Lees alle tips door, en doe er samen met je (ex)- partner je voordeel mee.

Respecteer elkaar op elk vlak

Het spreekt natuurlijk voor zich dat je elkaar tijdens de gehele scheidingsprocedure moet blijven respecteren, maar dit is vaak een stuk moeilijker dan het lijkt. Er zijn namelijk veel manieren waarom je iemand respect kunt tonen, en deze gaan veel verder dan alleen maar proberen aardig tegen elkaar te doen wanneer je elkaar ziet. Respect hebben betekent namelijk ook dat je de ander het beste gunt, en niet probeert de ander dingen te ontzeggen waar die in principe gewoon recht op heeft. Je bent niet voor niets destijds met elkaar getrouwd, en ooit hebben jullie veel van elkaar gehouden. Vergeet dat niet als je verbitterd bent en de ander het licht in de ogen niet meer gunt.

Schakel hulp in waar nodig

Vinden jullie het beiden erg moeilijk om op een normale manier met elkaar te praten? Komen jullie er niet uit, ondanks vele gesprekken en onderhandelingen? Dan is het misschien een idee om professionele hulp in te schakelen, van deze mediator in Almere bijvoorbeeld. Bij https://www.descheidingsmediator.nl/ hebben ze overigens mediators door heel het lang, dus of je nu een mediator in Almere of in een andere stad zoekt, via deze website vind je zeker iemand bij jou in de buurt. Een scheidingsmediator is gespecialiseerd in het begeleiden van koppels die uit elkaar gaan. Deze persoon is altijd volledig onpartijdig, en de bemiddeling heeft als enige doel dat jullie er op een vredige manier samen uitkomen. Beide partijen zullen wat water bij de wijn moeten doen, en zich moeten inleven in de ander. De scheidingsmediator is als het ware een onpartijdige gesprekspartner, die er constant voor zorgt dat jullie niet te ver afdwalen, elkaar respecteren en geen dingen eisen die eigenlijk niet helemaal fair zijn.

Betrek de kinderen er niet bij

Ook zo’n inkoppertje, maar het is zó makkelijk om tegen de kinderen te klagen over je (ex)-partner. Dit is niet eerlijk, want de kinderen hebben ten eerste niks te maken met jullie problemen, en ze hebben het recht om zelf een oordeel over hun vader/moeder te hebben. Ook bij https://www.descheidingsmediator.nl/ besteden ze vaak veel aandacht aan hoe jullie tijdens de scheiding met de kinderen omgaan. En niet zonder reden natuurlijk. Kinderen mogen nóóit de dupe worden van een scheiding, en het is zaak om heel voorzichtig met ze om te gaan tijdens de gehele procedure. Vraag wat ze nodig hebben, hoe ze zich voelen, hoe ze de situatie zelf zien en wat je kunt doen om ze gerust te stellen. Een scheidingsmediator kan jullie daarbij helpen.

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou