3X vegetarische BBQ recepten

Hoewel de meeste mensen bij het woord BBQ vrijwel direct aan vlees denken, is het heel goed mogelijk om vegetarisch te barbecueën. Een vegetarische BBQ kan namelijk minstens zo lekker zijn! Hierbij hoef je niet gelijk aan vegetarische worsten en hamburgers te denken. Er zijn genoeg  groenten te vinden die perfect te bereiden zijn met een bbq of grill. Met de drie heerlijke bijgerechten van groentes die in dit artikel voorbij komen zal je vlees geen seconde missen. 

Maiskolven van de bbq met feta

Een heerlijk zomers bijgerecht voor tijdens de BBQ

Ingrediënten: 

  • 4 maiskolven
  • 1 limoen
  • verse koriander
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • peper en zout
  • paprikapoeder
  • 75 gram feta

Bereiding:

  1. Verwijder waar nodig de bladen en draden van de mais. Breng vervolgens een pan water aan de kook en kook de maiskolven 5 tot 10 minuten. Meng ondertussen de paprikapoeder met de gesmolten boter.
  2. Giet de mais af en smeer ze in met het botermengsel en bestrooi deze met een wat peper en zout. 
  3. Grill de maiskolven ongeveer 8 minuten op de BBQ (of in de pan natuurlijk). Snijd ondertussen de koriander fijn.
  4. Verkruimel de feta. Verdeel de feta over de maiskolven en bestrooi met limoenrasp en koriander. 

Groente spiesen met kruidige dip

Kruidige groente spiesen met een frisse dip maken dit een perfect bijgerecht voor tijdens de BBQ

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • champignons
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • ½ eetlepel gedroogde tijm
  • 1 teen knoflook

Kruidige dip:

  • 125 ml zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 5 gram peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel citroensap
  • zwarte peper

Bereiding:

  1. Snijd de courgette, paprika’s en ui in parten. 
  2. Hak de knoflook fijn en meng deze in een kommetje met de olie, tijm en peper en zout.
  3. Neem de prikkers en rijg op iedere prikker twee stukken paprika, twee stukken courgette, een champignon en een stukje rode ui (een afwisseling van groenten is natuurlijk ook leuk!). Bestrijk de spiesen met de kruidenolie. Bak de groente spiesen in ongeveer 7 tot 10 minuten gaar op de BBQ.
  4. Voor de kruidige dip begin je met het fijnhakken van de peterselie. Vervolgens voeg je alle ingrediënten voor de dip samen. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en de dip is klaar.

Gegrilde courgette met een kruidendressing 

Fris en voedzaam voor tijdens de BBQ!

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • peper en zout

Kruidendressing

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 ½ eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout

Bereiding:

  1. Voor de kruidendressing begin je met het fijnhakken van de knoflook. Vervolgens meng je de knoflook in een kommetje met de olijfolie, citroensap, citroenrasp en fijngesneden peterselie.
  2. Spoel de courgette af en verwijder het kopje en het kontje. Snijd de courgette daarna in dunne plakken.
  3. Smeer de plakken courgette in met de kruidendressing en laat dit even intrekken.
  4. Grill de courgette op de BBQ (of in de pan natuurlijk) aan beide kanten tot deze gaar is.
  5. Breng de courgette eventueel nog op smaak met wat peper en zout en de courgette is klaar om te serveren!
Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou