6 tips voor een industrieel interieur

6 tips voor een industrieel interieur

Het wordt steeds populairder, ouderwetse charme samen met moderniteit. Het blijkt voor vele een perfecte combinatie te zijn. In dit artikel geven we zes tips hoe je een ruimte kan omtoveren tot een industrieel interieur. 

Muur van baksteen

Het is een typische industriële look als de muur van baksteen is gemaakt. Het kan op twee manieren, door echte bakstenen te gebruiken of door het eenvoudig te behangen. Het behang heeft een baksteen uiterlijk en wordt ook eerder aangeraden. 

Materiaal

In een industrieel interieur wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van stoer materiaal zoals leer en metaal. Metaal wordt vaak toegepast als tafelpoten of stoelpoten, maar het kan ook als accessoires toegepast worden. Metaal zorgt vaak voor een robuuste en stoere uitstraling van een ruimte. 

Als tweede wordt er ook vaker voor leer gekozen, met name omdat het een vintage look kan geven. Het is vaak mooi te combineren met baksteen, beton en metaal. Er zijn verschillende aspecten die je  kan toevoegen van leer, de vraag is alleen of je er van houdt! 

Verlichting

Bij een industrieel interieur zijn fabriekslampen een must. Je herkent ze direct aan hun robuuste en stoere uitstraling, met name door het gebruik van metaal. Er wordt tegenwoordig ook veel gebruik gemaakt van lampen waarbij de lichtbron zeer goed zichtbaar is, dit wordt voornamelijk gedaan met draadmetaal. 

Tafel en stoelen

Als we gaan kijken naar de eettafel, dan kan deze gebruikt worden als een eyecatcher. Met een robuuste en ruwe tafelblad dat voorzien is van een metalen frames (kan ook gekruist zijn). Industriële stoelen hebben vaak een vintage look met metalen frame. Vaak is de stof van leer gemaakt, maar dit hoeft overigens niet altijd te zijn. 

Kasten

Een industriële kast is voornamelijk open en wordt gemaakt van staal en hout. Deze combinatie is overigens zeer mooi bij een industrieel interieur. Dit geldt voor hetzelfde voor een wandkast die industrieel is. Het zijn altijd fijne plaatsen om spullen op te bergen of het tonen van foto’s of flessen wijn.

Accessoires

Als we gaan kijken naar een industriële woonkamer, dan kunnen de accessoires niet missen. Ze geven een sfeer volle uitstraling en maakt de ruimte ook af. Het zorgt ervoor dat je je thuis gaat voelen. Industriële kleuren die veel gebruikt worden zijn grijs, bruin of zwart. Dit kan overigens gewoon gecombineerd worden met een mooi kleurtje, al raden we je aan om voor een accentkleur te kiezen en het niet te bond maken. Door de juiste accessoires te pakken maak je een huis een stuk aangenamer voor jezelf en voor het bezoek. Het zorgt voor de zachte effecten van onder andere een woonkamer! 


 

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou