Alle interieurstijlen op een rijtje

Alle interieurstijlen op een rijtje

Ben je net verhuisd? Of ga je je interieur opnieuw inrichten? Wanneer je jouw interieur gaat inrichten, dan heb je een ruime keuze aan stijlen die je kunt volgen. Door het grote aanbod zie door de bomen en bos niet meer. Want welke stijlen zijn er? Welke stijl past bij je woning? Bij ons krijg je de beste interieuradvies aan huis en wij helpen je altijd de juiste keuze te maken. Om je op weg te helpen, zetten wij alle interieurstijlen voor je op een rijtje!

Welke interieurstijlen zijn er?

Interieurstijlen zijn heel variërend en verschillen allen van stijl en kleur. Hierdoor kun je precies op zoek gaan naar die ene stijl die helemaal aansluit op je wensen en de overige interieur in je woning. Ontdek alle stijlen!

1. Bohemian interieurstijl 

De Bohemian interieurstijl, ook wel de Gipsy interieurstijl genoemd, bestaat vaak uit expressieve elementen. Je ziet hier vaak veel kleuren, plantjes, schilderijen, kussens met een speels print en gezellige meubelstukjes. Het is een exotische woonstijl en speciaal bestemd voor de mensen die opvallend durven te zijn. 

2. Industriële interieurstijl

Bij deze stijl worden vaak donkere kleuren gebruikt en wordt er gefocust rustieke afwerkingen. Dit betekent dus hoge plafonds, grote ramen en oude materialen die soms niet perfect zijn afgewerkt. 

3. Scandinavische interieurstijl

Een van de belangrijkste elementen van een Scandinavische interieurstijl is functionaliteit. Het wordt ook gekenmerkt door de zachte kleuren (veel wit, grijs en hout), wat een speelse en luchtige sfeer creëert. De meubels worden vaak gecomplimenteerd door planten, om de ruimte wat kleur te geven. 

4. Modern/ Design interieurstijl

Het design/modern is de meest strakke van alle interieurstijlen. Het is een rustige stijl met aandacht voor details, zonder dat er te veel accessoires in geplaatst zijn. Bij de design interieurstijl worden vaak voor neutrale tinten gekozen zoals wit, beige en grijs. 

5. Romantische interieurstijl

Een romantische interieurstijl is een zachte en klassieke interieurstijl die warmte uitstraalt. De materialen die hiervoor gebruikt worden zijn vaak luxe en van hoge kwaliteit, denk aan grote tapijten, een houten vloer, kandelaars enzovoorts. Roze en rood zijn kleuren die heel vaak voorkomen in een romantische interieurstijl. 

6. Retro interieurstijl

Deze interieurstijl is gebaseerd op de jaren 50, 60 en 70. Denk maar aan vintage objecten en grappige, kleurrijke meubels. Deze interieurstijl keert je terug naar de ‘hippie tijden’. 

7. Landelijke woonstijl

Bij een landelijke interieurstijl gaat het om de comfort en sfeer. Bij deze interieur stijl wordt er vaak   gebruik gemaakt van rustieke of ‘landelijke’ meubels, die vaak gemaakt zijn van hout en andere natuurlijke materialen.  

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou