Alles over Barbour, hét fashion merk van dit moment

In de dynamische wereld van mode is Barbour een merk dat zich door de jaren heen staande heeft weten te houden. Met zijn rijke geschiedenis, onmiskenbare stijl en tijdloze kwaliteit, is Barbour uitgegroeid tot een onmisbare naam in de garderobe van menig modeliefhebber. Wat maakt dit Britse merk zo bijzonder en waarom is het juist nu hét fashion merk van dit moment?

We duiken eens dieper in de wereld van Barbour en ontdekken we wat het merk zo uniek maakt…

De rijke geschiedenis van Barbour

Barbour werd in 1894 opgericht door John Barbour in South Shields, een kustplaats in het noordoosten van Engeland. Oorspronkelijk begon het bedrijf met het produceren van waterdichte jassen voor vissers en zeelieden, maar al snel breidde het assortiment zich uit. De iconische waxjassen, die tegenwoordig synoniem zijn met het merk, werden in de jaren 1930 geïntroduceerd en bleken een doorslaand succes.

Barbour kent meerdere iconische stukken

De waxjas

Het meest iconische item van Barbour is ongetwijfeld de waxjas. Deze jassen, gemaakt van stevig katoen dat geïmpregneerd is met een speciale waslaag, bieden uitstekende bescherming tegen weer en wind. Populaire modellen zoals de 'Bedale', 'Beaufort' en 'Ashby' hebben een tijdloze uitstraling en zijn favoriet bij zowel outdoor liefhebbers als stedelingen.

De quilted jacket

Naast de waxjas is ook de gewatteerde jas, of 'quilted jacket', een essentieel onderdeel van het Barbour-assortiment. Deze jassen zijn lichtgewicht, warm en veelzijdig, en ideaal voor de wisselende weersomstandigheden van het Britse klimaat.

Hoe het klassieke merk nu weer relevant is

Samenwerkingen en innovaties

Barbour is niet bang om te vernieuwen en samen te werken met andere merken en ontwerpers. Zo zijn er samenwerkingen geweest met bekende namen zoals Alexa Chung en het Japanse merk Engineered Garments. Deze samenwerkingen brengen een frisse wind door de traditionele Barbour-stijl en maken het merk aantrekkelijk voor een jonger, modebewust publiek.

Duurzaamheid en vakmanschap

Een van de redenen waarom Barbour juist nu zo populair is, is vanwege hun inzet voor duurzaamheid. Barbour biedt een reparatieservice aan waarmee klanten hun geliefde jassen kunnen laten herstellen en opnieuw laten waxen, waardoor de levensduur van de jas aanzienlijk verlengd wordt. Dit past perfect in de huidige trend van duurzaamheid en bewuste consumptie.

De toekomst van Barbour

Met meer dan 125 jaar ervaring blijft Barbour trouw aan zijn roots, terwijl het merk tegelijkertijd innoveert en zich aanpast aan de moderne tijd. Of je nu op zoek bent naar een stijlvolle jas voor in de stad of een betrouwbare metgezel voor outdoor avonturen, Barbour biedt het beste van beide werelden.

Barbour is meer dan alleen een merk; het is een symbool van kwaliteit, vakmanschap en tijdloze stijl. Met zijn rijke geschiedenis en vermogen om te blijven vernieuwen, blijft Barbour relevant en geliefd bij een breed publiek. Of je nu een doorgewinterde fan bent of nieuw bent met het merk, één ding is zeker: Barbour blijft hét fashion merk van dit moment.

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou