De 6 leukste kerstmarkten in Duitsland

Duitsland is een waar kerstland. Glühwein, mousserende wijnen, lichtjes, de kerstmarkten in Duitsland zitten er vol mee! Hoewel de meeste kerstmarkten dit jaar niet door zullen gaan, hebben we des te meer zin om volgend jaar te kunnen gaan! Daarom hebben wij alvast een lijstje voor je gemaakt met de 6 leukste kerstmarkten in Duitsland. Viel Spaß!

Kerstmarkt Essen

Deze internationaal bekende kerstmarkt is toch wel een van onze favorieten. Vanaf de Willy-Brandt-Plats, langs de Rathenaustraße tot aan de Flachsmarkt word je verrast door meer dan 250 sfeervolle marktkraampjes met traditionele kerstgeschenken, kraampjes met allerlei culinaire lekkernijen en kraampjes met exotische producten vanuit de hele wereld. Dit alles met een grote hoeveelheid aan sfeerverlichting, versieringen en feestelijkheden. De feestelijke en toch wel sprookjesachtige sfeer maakt de kerstmarkt in Essen tot eentje waar je zeker eens geweest moet zijn!

Dresden kerstmarkt

De kerstmarkt in Dresden is de oudste kerstmarkt van Duitsland. Deze bestaat namelijk al sinds 1434! Deze kerstmarkt onderscheidt zich van de rest door de vele mooie shows die er worden gegeven, de levende sprookjes die er worden nagespeeld, de vele theaters en uiteraard de vele culinaire hoogstandjes. De markt is bovendien feestelijk versierd.

Kerstmarkt Düsseldorf

Düsseldorf is wellicht de meest bezochte kerstmarkt onder de Nederlanders. En daar hebben we allemaal een goede reden voor! De stad wordt namelijk ieder jaar weer omgetoverd tot een echt winterparadijs met zeven verschillende kerstmarkten. De kraampjes worden opgesteld rondom een enorme kerstboom die ieder jaar wordt opgetuigd. Naast de vele sfeervolle kraampjes vind je hier een mega-reuzenrad vanuit waar je de hele markt kunt bekijken. Ook is er op de Gustaf Grundgens Platz een enorme schaatsbaan waar velen wel een middag kunnen vertoeven. 

Kerstmarkt Keulen

Keulen telt niet één, maar zeker acht (!)  kerstmarkten. De grootste en meest populaire kerstmarkt bevindt zich rond de Dom in het centrum. Daar creëren zo’n 160 marktkraampjes een sfeervol winterwonderland. Of je nu liever gaat kerstshoppen, de vele verschillende soorten hapjes wil uitproberen of simpelweg wil genieten van de kerstsfeer, Keulen is dé plek! Met acht verschillende kerstmarkten, met elk hun eigen bijzonderheden, om uit te kiezen en daarnaast een groot aanbod andere winkels waar je prima kunt (kerst)shoppen, is er voor elk wat wils. 

Kerstmarkt Aken

De kerstmarkt in Aken is het ideale dagje uit voor het hele gezin! Het is niet te ver rijden en het is een en al feest rond de Dom en het stadhuis. Ieder jaar vind je hier op ieder pleintje en in ieder steegje talloze sfeervolle kraampjes en overal gezellige muziek. Ook zal je aandacht getrokken worden door de heerlijke geuren, afkomstig van de typische koek- en gebakspecialiteiten van de kerstmarkt in Aken. 

Kerstmarkt Oberhausen

In Oberhausen vind je twee kerstmarkten. De grootste en meest bekende kerstmarkt is te vinden naast het grootste winkelcentrum van Europa, CentrO. Hierdoor kan je genieten van de feestelijke en sprookjesachtige sfeer van de verlichte en sfeervolle kerstmarkt en tegelijkertijd al je kerstinkopen doen! Een win-win situatie dus. De kerstmarkt bestaat uit zo’n 150 kraampjes waar je allerlei hebbedingetjes en typisch Duitse hapjes kunt vinden. De kerstmarkt in de Altstadt van Oberhausen is net zo gezellig en ook zeker de moeite waard!

Kerstmarkten Berlijn

Berlijn heeft heel veel kerstmarkten waar je uit kan kiezen. Misschien eens tijd om niet alleen de klassiekers te bezoeken? Wanneer je met de kinderen op pad gaat is de kerstmarkt aan de Alexanderstraße. Hier vind je ‘Wintertraum am Alexa’. Deze kerstmarkt bestaat niet alleen uit traditionele kerstkraampjes met hebbedingetjes en hapjes, maar ook uit een complete kermis met alle attracties die daarbij horen. Een andere echte aanrader is de Gendarmenmarkt. Deze vind je op het plein voor het Konzerthaus. Hier komen jaarlijks handarbeiders van over de hele wereld samen die de mooiste dingen maken. Ook kun je hier uiteraard voor allerlei lekkernijen terecht.

Kan jij ook niet meer wachten om een kerstmarkt te bezoeken?

 

Terug naar Travel
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou