De beste apps om in de zomer fit te blijven

Op vakantie gaan staat natuurlijk gelijk aan genieten van al het lekkers wat een bestemming te bieden heeft. Ook wanneer je gewoon thuisblijft is de vakantieperiode de tijd van het jaar om de teugels een beetje te laten vieren. Sportlessen worden tijdelijk stopgezet en de temperatuur zorgt er soms voor dat bewegen buiten niet echt aangenaam is. Dit in combinatie met net dat wijntje, kaasplankje en ijsje extra zorgt er in september helaas wel voor dat we een getal op de weegschaal aantreffen dat ons een beetje tegenvalt. Dit hoeft echter niet! Wij leggen uit hoe jij fit de zomer door komt.

Telefoonverslaafd

Wie is het tegenwoordig niet stiekem een beetje; Telefoonverslaafd. Of het nu gaat om een appje sturen, je mail checken of foto’s maken; We zijn er de hele dag druk mee. Gebruik dit dan meteen ook in je voordeel en monitor je gezondheid via je telefoon. Naast dat er tegenwoordig super veel handige en soms confronterende apps zijn, houdt je telefoon zelf automatisch ook al de nodige data bij. Zo wordt op de IPhone se 2022 automatisch het aantal stappen bijgehouden en ook het aantal verdiepingen wat je hebt gelopen. Nu is dit natuurlijk wel bij benadering, een smartwatch is nog altijd nauwkeuriger. Maar toch geeft het al een inzicht in je activiteit van die dag. En het fijne is; Je hebt er geen mobiele data voor nodig. Het wordt automatisch geregistreerd!

Fitte apps

Naast dat je telefoon al een aantal zaken zelf registreert zijn er ook nog apps die jou net dat duwtje in de rug kunnen geven waardoor jij in september niet in mineur op de weegschaal staat. Telefoon stuk of weinig budget? Dat hoeft geen reden te zijn om niet je device te gebruiken, met bijvoorbeeld een iPhone XS Refurbished heb jij toch ook toegang tot alle onderstaande apps!
Hierbij een aantal tips op een rijtje!

7 minute workout

Deze apps zijn er in verschillende varianten maar ze komen op hetzelfde neer, je krijgt een diverse workout voorgeschoteld aan de hand van 12 oefeningen. Binnen zeven minuten ben jij bezweet, gegarandeerd!

MyFitnessPal

Een vrouw heeft ongeveer 2000 kcal nodig op een dag en een man 2200, dit kan natuurlijk per persoon verschillen, maar als je dit als uitgangspunt houdt zal er niks schokkends gebeuren. Wat wel kan helpen is om het aantal calorieën wat je eet op een dag tijdelijk bij te houden. Op vakantie heb je een ander ritme, waardoor je misschien geneigd bent veel meer en anders te eten. Door alles wat je neemt in een app bij te houden, zul je zien dat dat wijntje en die pizza prima kunnen maar dat het loont om het dessert een keer over te slaan!

Strava

Of je nu van hardlopen, wielrennen of wandelen houdt, met de app Strava kun je het allemaal vastleggen. Het leuke hieraan is dat je achteraf je route en prestatie kunt monitoren. Hiermee kun je dus de concurrentie met jezelf aangaan en proberen jezelf iedere keer te verbeteren. Ontzettend motiverend. Wat ook nog eens motiverend aan de app is, is dat je je resultaten met anderen kunt delen.

Wikiloc

Leuke wandelroutes en uitdagende hikes vinden op een onbekende bestemming kan soms behoorlijk lastig zijn. Niet wanneer je de app Wikiloc download. Deze app geeft jou toegang tot de leukste routes en wanneer je voor de betaalde versie gaat kun je ook nog eens live je locatie bijhouden, ook wanneer je geen data gebruikt. Zo weet je zeker dat je een leuke route hebt én weer veilig thuiskomt.
Kortom, fit en fun gaan deze zomer heel goed samen. Met bovengenoemde apps kun jij komende zomer volop genieten zonder dat er in september grote maatregelen nodig zijn om weer een beetje fit de winter tegemoet te treden!

Terug naar Health
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou