De fijnste plekken om een wijntje te drinken

De fijnste plekken om een wijntje te drinken

Een lekker glas wijn, dat gaat er altijd wel in. Toch zijn er van die plekken of gelegenheden waar een lekker wijntje extra lekker lijkt te smaken. Van die momenten die bijna vragen om een goed glas wijn. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Op een terras

Voor heel veel mensen is een zomers terras dé plek om een wijntje te drinken. Zelfs mensen die normaal gesproken niet of nauwelijks wijn drinken, kunnen goed genieten van een koud glas witte wijn tijdens een zomerse dag. Goed gezelschap, een lekker zonnetje en heerlijk mensen kijken. Een koel glas witte wijn hoort net zo bij dat fijne, zomerse gevoel als dat bij urenlang genieten op een terrasje het geval is. Een perfecte combinatie dus, eentje waar menigeen ieder jaar weer naar uitkijkt.

Op een feestje

Ook een feestje is altijd een goede plek om een wijntje te drinken. Iedereen weet dat feestjes er in alle soorten en maten zijn. Laten we beginnen met het zakelijke feestje. De bekende vrijdagmiddagborrel, bijvoorbeeld. Of het jaarlijkse personeelsfeest. En wat dacht je van een feestje om te vieren dat er een mooi succes is behaald?

Wat voor feestje je ook viert op het werk, het is altijd zaak om je hoofd er een beetje bij te houden. Een goed glas wijn is geen enkel probleem, en kan het feestelijke gevoel alleen maar vergroten. Maar let altijd op dat je het binnen de perken houdt en je professioneel blijft. Dronken zijn op een zakelijk feestje, dat is not done.

Op een privéfeest ligt dat uiteraard anders, en is het volledig je eigen keuze hoeveel je drinkt. Ook daar geldt echter dat je meestal een stuk meer van je wijn geniet als je het drinkt als je er nog helemaal bij bent…

Tijdens je vakantie

Wat is dat toch? Een glas Franse wijn smaakt tijdens je vakantie in Frankrijk opeens een stuk lekkerder dan thuis? Waarschijnlijk is het een combinatie van factoren die een wijntje tijdens je vakantie zo lekker maakt. Je eigen humeur, bijvoorbeeld, volledig relaxed en uitgerust. Maar ook de omgeving. In een ander land zijn de geuren anders, en smaakt je eten anders. Dat doet ook iets met de smaak van de wijn. En wat dacht je van dat lekkere zonnetje dat de hele dag schijnt? Ook dat heeft zo zijn invloed!

Gewoon thuis

Een ander fijn moment om een glas in te schenken is thuis. Je kunt ook gewoon voor in je eigen huiskamer een goede wijn bestellen. Als het goed is is je eigen huis uiteindelijk je fijnste plekje, waar je graag bent en je je helemaal op je gemak voelt. De perfecte omstandigheden om heerlijk te kunnen genieten van een goed glas wijn.

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou