De grootste Nederlandse festivals in 2021

Ieder jaar opnieuw maken we ons vanaf de eerste zomerse zonnestralen op voor een nieuw festivalseizoen. Behalve dit jaar, want jammer genoeg zijn de festivals dit jaar grotendeels afgelast. Maar niet getreurd, want een groot gedeelte van de tickets blijft geldig voor de nieuwe datum waarop de festivals (hopelijk) zullen plaatsvinden in 2021. Om alvast in de stemming te komen, hebben we de grootste Nederlandse festivals in 2021 voor je op een rijtje gezet!

Best Kept Secret Festival

Het Best Kept Secret Festival is een drie dagen durend festival dat plaatsvindt in de Beekse Bergen. Je kunt hier de beste muziek beluisteren en de mooiste live acts zien. Het festivalterrein heeft verschillende podia waar je uiteenlopende muziekstijlen kunt luisteren. De stijlen lopen uiteen van indierock tot hiphop. Kortom, het is een festival voor iedereen! Wil je het hele weekend op het festivalterrein blijven? Dan kan je verblijven op een natuurcamping of in een luxere blokhut. Wanneer je vorig jaar een kaartje hebt gekocht, blijft deze in 2021 gewoon geldig. Hoe fijn is dat!

Pinkpop

Wil je een festival bezoeken waar je alle grote namen zal tegenkomen? Dan is Pinkpop het festival dat je zoekt. Het is het oudste festival van Nederland en er hebben dan ook al een heel aantal bijzondere artiesten opgetreden. Wat dacht je van de Red Hot Chili Peppers of Bruce Springsteen? Het festival vindt plaats in Landgraaf en duurt drie dagen. Ook voor dit festival geldt dat de tickets die in 2020 gekocht werden, in 2021 nog steeds geldig zijn.

Mystic Garden

Mystic Garden is een festival waar muziek en kunst elkaar ontmoeten. Je vindt dit festival midden in de natuur van het Sloterpark. Tijdens het festival staat creativiteit centraal en dit is dan ook te zien aan de vele dromerige decors. Je kaartje van 2020 blijft gewoon geldig in 2021.

Zwarte Cross

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland. Het is oorspronkelijk ontstaan als evenement van de Achterhoekse band Jovink en de Voederbietels. Ieder jaar verzamelen zich weer een groot aantal mensen om vier dagen te genieten van de motorraces en muziek. Het is een uniek festival dat niet specifiek om de muziek draait. De uitverkochte editie van 2020 wordt uitgesteld. 

Milkshake

Milkshake festival vindt plaats in Amsterdam en is in het speciaal bedoeld voor de LGBT community van Nederland, maar iedereen is welkom! Op 24 en 25 juli zou het Westerpark dé plek zijn om je leukste outfits uit de kast te halen en te genieten van heerlijke plaatjes. Ook Milkshake werd geannuleerd en de tickets blijven geldig voor 2021.

Solar Festival

Solar Festival draait om creativiteit. Deze creativiteit zie je terug in de verschillende theaterstukken, kunstwerken en spellen op het festivalterrein. Je kan hier vier dagen lang genieten van de beste pop en dance muziek. De zestiende editie van Solar Festival is verzet naar 2021. Ook hiervoor blijft jouw kaartje geldig.

Decibel Festival

Houd je van Hardcore, Hardstyle en Industrial muziek? Dan is Decibel het festival waar je absoluut bij moet zijn. Voor de echte muziekfans is er een camping waar overnacht kan worden. Zo kan je de volgende morgen alweer vroeg genieten van de beste muziek. 

Lowlands Festival

Op 20, 21 en 22 augustus van 2021 vind je Lowlands Festival weer terug op het terrein in Biddinghuizen. Het terrein wordt ieder jaar weer omgetoverd tot een waar festival-walhalla. Het festival was al uitgekocht en de kaartjes die in 2020 werden gekocht blijven geldig. 

Mysteryland

‘Yesterday is history. Today is a gift’, dát is waar Mysteryland om draait. Het is een drie dagen durend festival bestaat uit 16 verschillende stages en er komen meer dan 300 artiesten langs. Het festivalgebied rond het Haarlemmermeer wordt ieder jaar omgetoverd tot een mysterieus festivalterrein waar iedereen volledig zichzelf kan zijn. Dit festival trekt een brede doelgroep aan door de verschillende muziekstijlen die hier vertegenwoordigt worden. Je kan hier namelijk muziek verwachten van hiphop tot hardcore en van techno tot dance. 

Thuishaven

Thuishaven is een populair festival in Amsterdam dat (bijna) ieder weekend plaatsvindt. Wanneer het weekend dichterbij komt, gaat de organisatie naar de weersvoorspellingen kijken en op basis van deze voorspellingen bepalen ze of ze in het weekend het festival organiseren. Vooral als het mooi weer is, is het een gezellig uitstapje!

Welk festival ga jij het eerste bezoeken in het komende jaar?

Terug naar Entertainment
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou