De tip voor voordelige cadeaus

De tip voor voordelige cadeaus

Het zijn dure tijden, vraag jij je ook wel eens af wanneer dit eindelijk weer eens ophoudt? Dure boodschappen, hoge energierekeningen en dan ook nog eens een torenhoge inflatie. Veel mensen beknibbelen als eerste op de leuke dingen; minder lekkere boodschappen, minder uitjes en misschien zelfs wel een vakantie minder. Helaas zien wij maar al te vaak dat het sociale leven er ook onder lijdt. Mensen gaan minder naar verjaardagen en organiseren zelf minder feestjes. Zonde, want dit is wel de basis van een gelukkig bestaan. Hierbij dé tips zodat je niet feestjes meer hoeft te vermijden omdat je niet (meer) financiële ruimte hiervoor hebt.

Het jaar rond

Een tip die eigenlijk niet alleen voor verjaardagen geldt, maar ook voor kerst- en sinterklaascadeaus. Mensen kopen namelijk vaak pas cadeaus als ze het ‘nodig’ hebben. Laat dit nou net het moment zijn dat ze ook het meest duur zijn. Het mooiste voorbeeld is nog wel kerstversiering; tot 24 december enorm duur, drie dagen later op 27 december met 50% korting. Ook voor cadeautjes geldt dit vaak. De tip om altijd een leuk cadeau voor handen te hebben is dan ook om een voorraad aan te leggen van leuke cadeautjes. Een aanrader? Wij raadplegen bijvoorbeeld structureel de Happy Socks sale. Een merk wat goede kwaliteit levert en bijna iedereen kan waarderen. Koop wat leuke exemplaren en je maakt er in de toekomst ongetwijfeld iemand erg blij mee.

Plan wat later

Naast de tip dat je de cadeaus tegen de stroom in koopt, is het ook slim om bijvoorbeeld Sinterklaas het weekend ná 5 december te vieren. Het voordeel hiervan is dat je dan de lekkernijen en ook vele cadeaus dan al met enorme kortingen kunt kopen. Het maakt voor de feestvreugde waarschijnlijk helemaal niets uit, maar voor de portemonnee wel.

De tegoedbon

Iedereen is ergens goed in. Het hoeven dan ook niet altijd fysieke cadeaus te zijn die je elkaar geeft. Kun jij écht goed masseren? Geef dit dan je beste vriendin cadeau, ze zal er net zo blij mee zijn als een massage van een echte therapeute. Ben jij handig? Maak dan een tuinbank voor je buren als huwelijkscadeau.
Kortom, laat in dure tijden nooit je sociale leven onder de inhoud van je portemonnee lijden. Door creatief te zijn kun jij nog steeds zeer fijne tijden beleven met je naasten. Want sociaal contact is ook in dure tijden de basis van een fijn bestaan.

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou