Dít doet seks voor je gezondheid

Seks is iets dat ons door de natuur gegeven is. Tijdens en direct na de seks krijgen jij en je partner een fijn gevoel, dat ons wordt ingegeven door enkele stoffen die op dat moment in ons lichaam worden vrijgegeven. Seks is daardoor zeer goed voor je gezondheid. Het brengt je in een goede gemoedstoestand, maar er is nog veel meer. Zeker met de juiste muziek is neuken een zeer stress verlagende bezigheid. We zullen een aantal zaken opnoemen, waarmee je gezondheid positief beïnvloed wordt door seks. 

Seks vermindert stress en verlaagt de bloeddruk

Seks zorgt ervoor dat je ontspant en voor een verlaagde bloeddruk. Uit een Schots onderzoek onder 24 vrouwen en 22 mannen bleek dat personen die seks hadden gehad veel rustiger reageerden op stressvolle situaties dan personen die dat niet hadden. De personen werden in situaties geplaatst zoals het moeten spreken in het openbaar en hardop rekenen.

Goed voor je immuun systeem

Regelmatig seks hebben wordt in verband gebracht met een hogere weerstand door middel van een hoger gehalte aan Immunoglobuline A (anti-lichaampjes) in je bloed. Hierdoor heb je een kleinere kans op verkoudheid en andere infectie ziekten. 

Calorieën verbranden

Een halfuur seks hebben is goed voor het verbranden van zo’n 85 calorieën. Hoewel dit misschien niet zoveel is als met een rondje hardlopen of fietsen, hoef je er de deur niet voor uit. Bovendien kan je tijdens de seks zelfs je buik- en beenspieren trainen. Een goede workout zou je zeggen!

Verbeterde conditie van je hart

Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig seks hebben (lees minimaal twee keer per week) de kans op een hartaanval met de helft vermindert ten opzichte van personen die minder dan één keer per maand seks hebben. Wellicht is wat extra inspiratie voor het neuken dan ook niet verkeerd. Met een aantal uitdagende neuk standjes en technieken zal je je niet snel vervelen tijdens het neuken, zoals deze tips voor het neuken van het portaal Droomvrouwenverleiden. Ook bij oudere mensen kan het opvoeren van de hartslag tijdens de seks de vraag oproepen of dit niet juist voor een hartaanval kan zorgen, dit is echter niet aangetoond door onderzoek.

Meer zelfvertrouwen

Onderzoekers van de Universiteit van Texas concludeerden dat zelfvertrouwen een van de 237 redenen voor het hebben van seks is. Goede seks begint met zelfvertrouwen. En als je je goed voelt zul je ook sneller goede seks hebben, wat elkaar weer versterkt. 

En zo zijn er nog wel meer redenen te bedenken waarom seks goed voor je is. Hou dit lijstje maar klaar voor wanneer je partner even geen zin heeft in seks. Je zal merken dat ze al snel overtuigd zijn van het nut!

Terug naar Health
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou