Dit is waarom je een triathlon horloge zou moeten aanschaffen

Hoewel vroeger sporthorloges niet veel toegevoegde waarde boden doordat deze enkel tijd en hartslag konden meten, zijn moderne triathlon horloges dankzij technologieën als GPS en andere geavanceerde mogelijkheden om bijvoorbeeld snelheid en afstanden te meten zeer effectief tijdens het trainen. Bovendien is het een modebewuste toevoeging aan je kleding. Wanneer je aan het trainen bent voor een triathlon kan het handig zijn om op ieder moment je conditie bij te houden. Een triathlon horloge kan je hierbij helpen. Zoals je al aan de naam kunt horen zijn triathlon sporthorloges speciaal ontwikkelt voor triatleten. Maar waarom zou je een triathlon horloge aanschaffen in plaats van een gewoon sporthorloge? 

Het verschil tussen een triathlon horloge en een gewoon sporthorloge

Een triathlon horloge verschilt van een gewone sporthorloge doordat hiermee alle triathlon sporten in één horloge kunnen worden geregistreerd. Hierdoor kan je iedere sport afzonderlijk registreren, maar ook alle sporten achter elkaar in een training. Zo kan je met enkel een druk op de knop zowel het zwemmen als het fietsen als het hardlopen van je volledige trainen vastleggen en meten. Voor een effectieve training is het dus aan te raden om een triathlon horloge aan te schaffen, of je nu een amateur of een professionele triatleet bent. 

Functies van een triathlon horloge

Een triathlon bestaat uit drie verschillende disciplines, namelijk zwemmen, fietsen en hardlopen. Om deze reden werkt een triathlon horloge ook in drie verschillende standen. Wanneer je effectief wil trainen, is het belangrijk dat je alle drie de onderdelen nauwkeurig volgt en bijhoudt. Zo kun je nauwkeurig bijhouden wat je gemiddelde snelheid per onderdeel is. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoeveel rust je nodig hebt tussen de trainingen door. Ook daarbij kan een triathlon horloge helpen. Deze kan je namelijk herinneren aan het feit dat je rust moet nemen. Bovendien kan je je triathlon horloge eenvoudig koppelen aan andere trainingsapps waardoor je al je trainingsresultaten op een nauwkeurige manier bijhouden. 

Triathlon horloge kopen

Een triathlon horloge is niet goedkoop. Vandaar dat het belangrijk is dat je vooraf bedenkt welke functionaliteiten je wenst en waar je de horloge voornamelijk voor wil gebruiken. Zo zijn er bijvoorbeeld ook triathlon horloges waarmee je ook andere sporten kunt registreren. Op basis van wat voor jouw belangrijk is en jouw budget kan je vervolgens een goede keuze maken.

Terug naar Entertainment
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou