Dit zijn ze: de 7 leukste sporten voor vrouwen

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij en dat betekent dat het tijd wordt om na te denken over jouw goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wellicht neem je je voor om wat sportiever door het leven te gaan. Maar welke sport moet je dan gaan doen? Wij zetten de 7 leukste sporten voor vrouwen op een rijtje. Zo vind je gemakkelijk jouw nieuwe sport!

1. Les mills

Een steeds groter aantal sportscholen biedt de mogelijkheid van “Les Mills” lessen aan. Les Mills is een fitnessconcept dat opgericht is door ex-atleet Leslie Mills. Het concept bestaat uit acht verschillende soorten lessen die zich kenmerken door de stimulerende muziek en doordat ze bestaan uit een choreografie. Wanneer je aan Les Mills wil doen, kan je kiezen uit de volgende lessen: bodystep, bodybalance, bodycombat, bodypump, bodyattack, bodyjam, bodyvive en RPM. Vooral bodystep, bodypump en bodycombat zijn lessen waar veel vrouwen aan deelnemen. Ben je goed in het onthouden van pasjes en stapjes en wil je graag verschillende spiergroepen trainen in één training? Dan zijn de lessen van Les Mills zeker iets voor jou!

2. Pilates

Hoewel pilates als een rustige training overkomt, worden je spieren toch zeer intensief getraind. In één training pilates word je volledige lichaam getraind. Dit doe je door middel van een combinatie aan bewegingen waarna je terug gaat naar de basistraining van je spieren. Bovendien wordt er veel aandacht geschonken aan de ademhaling tijdens de training. Wanneer je lange, sterke en soepele spieren wil trainen, met de nadruk op je buik en rug, is pilates een geschikte sport voor jou. 

3. Aerobics

Aerobics is een leuke en goede manier om je lichaam op een intensieve manier te trainen. Dit doe je door verschillende oefeningen uit te voeren op vrolijke muziek. Een les aerobics begint met een warming-up en gaat vanuit daar naar een aantal hoogtempo-oefeningen. De les eindigt met een aantal grondoefeningen gericht op de buik, billen en benen. De pasjes zijn gemakkelijk te onthouden en de muziek werkt zeer stimulerend. 

4. Zumba

Zumba is een echte dans- en fitness sport afkomstig uit Latijns-Amerika. Het lijkt op aerobics, maar dan iets uitdagender en uptempo. De muziek is net als de sport zelf afkomstig uit Latijns-Amerika en is dus zeer vrolijk en prikkelt om meer te geven. Je doet deze sport in een groep en traint je hele lichaam tijdens één les.

5. Spinning

Spinninglessen vinden plaats op spinbikes. Dit zijn fietsen die vaststaan aan de grond en bestaan uit een vliegwiel en een afremmechanisme. Tijdens de lessen wordt er afgewisseld tussen zitten en staan (klimmen) en wordt er gefietst op het ritme van de muziek. Bovendien kan je zelf de zwaarte van de training bepalen doordat je zelf de draaiknop op de fiets kunt bedienen. Wanneer je aan conditietraining wil doen en je uithoudingsvermogen tot het uiterste wil drijven is dit echt een sport voor jou!

6. Cardio

Cardiotraining vindt plaats in een groep waarbij je verschillende oefeningen doet door middel van cardiotoestellen. Denk hierbij aan toestellen zoals de loopband, de fiets en het roeiapparaat. Tijdens de training wordt je begeleid door een instructeur. Vandaar dat deze sport ideaal is voor vrouwen die het moeilijk vinden om zich op te pakken en naar de sportschool te gaan!

7. Curves

Curves-fitness is speciaal ontwikkelt voor vrouwen. Vaak wordt deze sport gegeven in speciale curvessportscholen. Tijdens de training staan en zitten de vrouwen in een grote cirkel. De training is zeer intensief en traint het hele lichaam door middel van speciale curvestoestellen. Wanneer je op zoek bent naar een sport met een korte training en met enkel vrouwen is dit een sport voor jou.

Wat wordt jouw nieuwe sport?

Terug naar Health
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou