Drie tips voor het verkopen van jouw gouden sieraden

Gouden sieraden zijn prachtige accessoires, maar daarnaast ook erg prijzig. Het kan zijn dat je zelf gouden sieraden hebt, maar deze niet meer draagt omdat je ze niet meer mooi vindt of omdat ze gewoon niet meer bij jou passen. In plaats van deze sieraden te laten liggen en stof te laten verzamelen in een juwelenkistje, kun je ze natuurlijk ook verkopen. Het verkopen van gouden sieraden kan een grote stap zijn, omdat deze veel waard zijn en misschien zelfs van emotionele waarde zijn omdat ze een erfstuk zijn of voor een speciale gelegenheid cadeau zijn gegeven. Wij geven daarom drie tips voor het verkopen van gouden sieraden. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

1. Bepaal de waarde van de sieraden

Voordat je begint met het verkopen van gouden sieraden is het belangrijk om de waarde te bepalen. Dit kun je doen door naar een juwelier of edelsmid te gaan die gouden sieraden inkoopt. Door middel van een taxatie kan de waarde van jouw sieraad worden bepaald. Houd er rekening mee dat dat de prijs die je voor jouw gouden sieraden krijgt, afhankelijk is van de actuele goudkoers en de kwaliteit van de sieraden. Ga er dus niet vanuit dat de waarde waarvoor je de sieraden hebt gekocht, hetzelfde is als waarvoor je het uiteindelijk verkoopt.

2. Ga op zoek naar een betrouwbare koper

Voordat je gouden sieraden aan een juwelier, edelsmid of andere koper verkoopt, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de betrouwbaarheid en reputatie van deze persoon of organisatie. Dit kun je doen door bijvoorbeeld online recensies te lezen, vragen te stellen aan vrienden of familie die ervaring hebben met het verkopen van gouden sieraden en zelf in gesprek te gaan met mogelijke kopers. Online vind je veel verschillende bedrijven of organisaties die geïnteresseerd zijn in het inkopen van goud. De goud inkoop bij Feddema is bijvoorbeeld erg betrouwbaar. Hier zorgen deskundige taxateurs, die gespecialiseerd zijn in goud inkoop, ervoor dat jij een eerlijke prijs krijgt voor jouw gouden sieraden.

3. Verkoop meerdere sieraden tegelijk

Heb je meerdere gouden sieraden die je niet meer draagt? Dan is het vaak gunstiger om deze in één keer te verkopen aan één koper. Veel edelsmeden of juweliers zullen namelijk een hogere prijs bieden voor een groter aantal sieraden. Denk dus van tevoren goed na welke sieraden je wel en niet wilt verkopen en zorg er uiteindelijk voor dat je de sieraden aan één koper verkoopt.

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou