Droge huid? Met deze tips niet meer!

Merk je dat je huid wat trekkerig voelt of dat je last hebt van jeuk en roodheid? Dan is de kans groot dat je last hebt van een droge huid. Dit kan bijvoorbeeld komen door temperatuurwisselingen, blootstelling aan de zon of door een slechte levensstijl. Heb jij last van een droge huid? Met de volgende tips is dat verleden tijd!

Vermijd de zonnebank

UV-straling beschadigt de beschermlaag van je huid en veroorzaakt een uitgedroogde huid. Vandaar dat het slim is om de zonnebank te vermijden. In de zomer kun je je extra beschermen met een zonnebrandcrème met hoge SPF bescherming. 

Douche niet te vaak, niet te heet en niet te lang

Houd je ervan om lekker lang te douchen? Dan is het toch slim om je doucheritueel wat in te korten. Door te lang te douchen, was je namelijk sneller de beschermlaag van je huid weg. Zorg er ook voor dat je niet te heet doucht, want hoe warmer het water hoe slechter voor je huid. Het gebruiken van zeep versterken deze effecten. Vandaar dat je beter een doucheolie kunt gebruiken of zelfs geen zeep. 

Reinig niet te veel

Voelt je huid trekkerig aan na het reinigen van je gezicht? Dan heb je waarschijnlijk een reiniger die niet geschikt is voor jouw huid. Kies voor een gezichtsreiniger op olie- of melkbasis en zorg ervoor dat deze producten vrij zijn van alcohol en zeep. Vermijd ook te veel reinigen. Heb je een droge huid? Reinig dan enkel in de avond, na het verwijderen van de make-up. In de ochtend kun je je gezicht afspoelen met wat lauw water. 

Gebruik voedende producten, zonder alcohol en parfum

Ga op zoek naar producten die geschikt zijn voor een droge huid. Denk aan crèmes en serums die voedzaam zijn voor je huid en rijk zijn aan oliën. Gebruik zowel overdag als ‘s avonds een voedende crème. Kies hierbij voor een crème zonder alcohol en parfum, aangezien deze de huid enkel meer uitdrogen en beschadigen. Ook je make-up producten kunnen parfum en alcohol bevatten. Let hier dus op bij de aanschaf van bijvoorbeeld je foundation. We raden je aan om poederproducten te laten staan, want deze zullen de droge huid accentueren. 

Voeding beïnvloedt de droge huid

Voldoende water drinken is van belang voor de gezondheid van je hele lichaam en dus ook voor jouw huid. Een droge huid heeft namelijk vocht nodig om te kunnen herstellen. Probeer iedere dag minimaal 2 liter water te drinken. Zo bevat jouw lichaam voldoende vocht. Ook gezonde vetten en proteïnen dragen bij aan een minder droge huid. Bovendien kunnen sporten en een goede nachtrust wonderen doen voor je huid. 

Terug naar Beauty
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou