Een fietstocht door Nederland: vijf must-sees!

Nederland is het land van de vele fietsen. De kans dat jij dagelijks gebruik maakt van je fiets is groot, maar waarschijnlijk zal dit altijd dezelfde route zijn. Als je van een uitdaging houdt, is je fiets ook je beste vriend. Hiervoor hoef je Nederland niet eens te verlaten! In deze blog benoemen we namelijk vijf plekken die jij gezien moet hebben wanneer je op de fiets een vakantie door Nederland onderneemt. Laat je inspireren!

1. Borger, Drenthe

We beginnen met een stukje geschiedenis: Borger in Drenthe. Deze plaats heeft op zich niets heel bijzonders, maar het is wel het thuis van de bekende hunebedden. Als jij deze nog nooit gezien hebt, is het zeker de moeite waard om deze eens te bekijken en je te verwonderen over hoe deze stenen toch ooit deze positie hebben gekregen. Je vindt veel informatie over de hunebedden in Borger, waardoor het een perfecte tussenstop op jouw fietsroute is.

2. Thorn, Limburg

Hou jij van bijzondere architectuur, dan is Thorn in Limburg een dorp dat je simpelweg gezien moet hebben. Je bent namelijk niet de enige: Thorn is een toeristische attractie die bekend staat over de hele wereld, omdat dit dorp vrijwel helemaal wit is. Thorn is geen gigantisch dorp, maar biedt wel een unieke ervaring aangezien de witte muren die je door het hele dorp heen vindt een bijna spookachtige sfeer creëren. Durf jij het aan?

3. De Veluwe, Gelderland

Hou jij van prachtige natuur en ben je een dierenliefhebber? Dan is de Veluwe in Gelderland een gebied dat je absoluut bezocht moet hebben. Waar je de vorige twee plekken je fiets parkeert om alles te bekijken, betreed je de Veluwe juist per fiets. Binnen kilometers wissel je heidelandschappen af met zandverstuivingen, die je een kilometer later weer inwisselt voor een mooi bos. Met een beetje geluk weet je hier tegenwoordig zelfs een wolf te spotten, dus wees paraat! 

4. Nuenen, Noord-Brabant

Bijzondere fietservaring krijg je in Nederland niet alleen door mooie landschappen. Omdat we het thuisland zijn van maar liefst 37.000 kilometer aan fietspaden, zijn er ook fietspaden te vinden die net wat anders zijn dan anderen. Eentje daarvan is het Van Gogh-Roosegaarde fietspad in Nuenen. Wanneer het ’s avonds begint te schemeren, verandert dit fietspad in een ontwerp van kleur en licht wat veel weg heeft van de Sterrennacht van Vincent van Gogh. Niet een bezienswaardigheid waar je een dag voor uit trekt, maar wel eentje die je zeker moet meenemen als deze op je route ligt.

5. Texel, Noord-Holland

Uiteindelijk wil je niet maar alleen fietsen, maar ook lekker tot rust kunnen komen. Wanneer je de combinatie van deze twee zoekt in Nederland, zijn de Waddeneilanden het logische antwoord. Hier vind je prachtige fietsroutes waarbij je constant langs mooie stranden gaat. Een stop maken is een logische keuze, dus zorg ervoor dat je goed ingesmeerd bent en kom tot rust!

Fietsverzekering

Ben jij helemaal enthousiast en wil je gelijk op pad? Zorg ervoor dat je eerst een fietsverzekering afsluit! Hierdoor weet je zeker dat je geen onnodige kosten maakt op vakantie vanwege schade, waardoor je je vakantie in alle vrijheid kan vieren. Neem eens een kijkje op de website van een online verzekeraar zoals InShared; zo vind je gemakkelijk de verzekering die het best bij jou past!

Terug naar Travel
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou