Gezond picknickvoedsel om mee te nemen

Gezond picknickvoedsel om mee te nemen

Picknicken in het park of in de tuin is een geweldige manier om tijd met dierbaren door te brengen. Het weer wordt warmer en tijd buiten doorbrengen heeft voor veel mensen de voorkeur. Veel mensen zijn bang dat picknicken er onvermijdelijk toe zal leiden dat ze van hun gezonde eetpatroon afwijken. Dit hoeft niet het geval te zijn. Traditioneel picknickvoedsel uit winkels heeft vaak een hoog verwerkingsniveau en kan veel toegevoegde suikers of geraffineerde koolhydraten bevatten. Als je op zoek bent naar een zeldzame traktatie, dan is dit volkomen acceptabel. Het is echter cruciaal om in gedachten te houden dat je nog steeds een Picknick Rotterdam kunt houden terwijl je je aan een gezond eetpatroon houdt. Er zijn aanwijzingen dat een koolhydraatarm dieet de beste manier is om je gezondheid te verbeteren en gewicht te verliezen.

Vul je tas met eiwitten en goede vetten

Als je minder geraffineerde koolhydraten meeneemt naar je Picknick Amsterdam, dan kun je automatisch meer eiwitten en gezonde vetten meenemen. Dit komt omdat het verminderen van het aantal geraffineerde koolhydraten dat je meeneemt, meer ruimte geeft voor ander voedsel. Omdat eiwitten en goede vetten langzamer worden verteerd dan koolhydraten, geeft het eten ervan je een langer vol gevoel en heb je misschien ook minder trek in de tijd tussen de maaltijden. Overweeg om wat eiwitrijke snacks mee te nemen voor je picknick, zoals kip, gerookte zalm of kaas. Andere mogelijkheden zijn gerookte forel, maar ook eieren en yoghurt. Kies voedingsmiddelen zoals avocado (misschien een guacamole-dip) evenals amandelen (of notenboter) of olijven om wat hart-gezonde vetten te geven aan je picknickspread.

Zoete desserts

Het is essentieel dat je geen gevoelens van beperking ervaart bij het volgen van een gezond eetpatroon, omdat dit de kans veel groter maakt dat je dit blijft doen. Als je weet dat andere mensen zoet voedsel meenemen naar de picknick, kun je overwegen om zelf wat mee te nemen, zodat je ook een toetje kunt hebben dat is bereid met heel voedsel in plaats van alternatieven die sterk zijn verwerkt en gekocht in een winkel.

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou