Goud of zilver: wat past bij mij?

Welke kleur sieraden draag jij op dit moment, goud of zilver? Misschien kun je wel niet kiezen en draag je beide kleuren sieraden. Uiteindelijk heeft iedereen wel een voorkeur. Deze voorkeur kan voortkomen uit het feit dat een van de twee kleuren beter bij je huidskleur past of omdat je de ene kleur mooier vindt dan de andere. Maar welke kleur staat je nu eigenlijk beter en welke kleur doet weinig tot niets voor je? Daar ga je achter komen in deze blog!

Draag jij zilver of goud?

De eerste stap is om simpelweg te kijken welke kleur sieraden jij op dit moment draagt. In de meeste gevallen is dit toch al de kleur die het best bij je past en die je het mooiste vindt. Maar het kan ook zo zijn dat je een voorkeur hebt voor de kleur die eigenlijk nét verkeerd is voor jou. Om deze reden is het goed om toch nog even de test te doen of zilver of goud beter bij je past. Het kan je namelijk nóg knapper maken wanneer je de juiste kleur draagt!

De test: goud of zilver

Om te weten te komen welke kleur, goud of zilver, het beste bij je past dien je erachter te komen of je een koele of een warme huidtint hebt. En daar kom je heel eenvoudig achter! Je kunt namelijk de kleur van je aderen gebruiken om erachter te komen wat voor een huidtint jij hebt. Daarvoor is het wel gemakkelijker om een plek op je lichaam te kiezen waar je aderen goed zichtbaar zijn. Denk aan je pols of je elleboog. Zijn je anderen vooral blauw van kleur? Dan zouden zilveren sieraden beter bij je passen. Hebben je aderen meer een groene kleur? Dan kan je beter voor gouden sieraden kiezen. 

Je haarkleur

Hoewel je de methode om je aderen te gebruiken om erachter te komen welke kleur sieraden het beste bij je passen vrijwel overal tegenkomt, werkt deze niet altijd. Het komt namelijk weleens voor dat je de ene dag wat meer groene aderen hebt en dat ze de andere dag meer blauw kleuren. In dat geval kan je je haarkleur gebruiken om de keuze te maken tussen zilveren en gouden sieraden. Je haarkleur kan namelijk zeer bepalend zijn voor de kleur sieraden die jou het beste staan. In de meeste gevallen passen gouden sieraden beter bij donkere haarkleuren en zilveren sieraden bij lichte haarkleuren. 

Je kleding

Naast je haarkleur heeft ook de kleur van je kleding invloed op welke kleur sieraden je beter kan kiezen. Heb je vooral kleding in warme kleuren zoals rood, oranje of bruin? Dan staan hier gouden sieraden beter bij. Draag je meer kleding in koele kleuren zoals blauw, paars en roze? Dan kan je beter kiezen voor zilveren sieraden. Als je echt niet kan kiezen kan je goud en zilver combineren. Veel vrouwen vinden het moeilijk om dit op de juiste manier te doen, maar wanneer je het op de juiste manier doet kan het een mooi effect geven. 


Nu dat je weet welke kleur sieraden het beste bij je huidtint en haarkleur passen, wil dit niet zeggen dat je geen andere kleuren meer kan dragen. Wanneer jij je goed voelt in de kleding en sieraden die je draagt zal je er altijd knap uitzien! 

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou