Tips voor het perfecte gevulde eitje

Gevulde eieren zijn hardgekookte eieren die geschild zijn, in tweeën gesneden en vervolgens gevuld met een vulling gemaakt van de dooier en andere ingrediënten.
Basis gevulde eiervulling wordt gemaakt met eidooiers, mayonaise en mosterd. De vulling wordt ook vaak gekruid met zout en peper. 
Typisch worden gevulde eieren geserveerd als voorgerechten. Ze verschijnen vaak op feestdagen, picknicks en andere sociale gelegenheden.

Hoe maak je het perfecte gevulde eitje? 

Zoals eerder vermeld, bevatten de typische ingrediënten van een gevuld ei meestal: eidooiers, mayo, mosterd, zout en peper. Maar als je je gevulde eieren wilt laten opvallen, moet je je concentreren op de kruiden. Het mooie aan gevulde eieren is dat je het recept naar smaak kunt aanpassen. Je kunt kruiden toevoegen zoals cayenne, paprika en zelfs curry poeder om je ze die extra smaak te geven. 
Naast de kruiden, hebben wij ook een aantal handige tips voor het maken van de perfecte gevulde eieren. 

Gebruik geen verse eieren

Ja, dat heb je goed gelezen. Gebruik oudere eieren die dichter bij hun vervaldatum zijn, deze zijn makkelijker om te pellen. 

Blanche je eieren 

Om je eieren perfect te kunnen koken, leg je je eieren in een pot en vul je deze met water (en een beetje bakpoeder) tot ongeveer een centimeter over de toppen van de eieren. Breng aan de kook en laat het een minuut zitten. Vervolgens haal je de eieren uit het warm water en bedek je ze voor ongeveer 12 minuten. Breng dan de eieren over naar een ijsbad. Dit maakt je eieren zo perfect mogelijk. 

Variaties

Tijd voor het leuke gedeelte! Wij geven je een aantal verschillende ingrediënten die je aan jouw gevulde eieren kunt toevoegen om ze die extra ‘kick’ te geven. 

Broccoli en kaas

Als eerst hebben wij de broccoli en kaas variatie. Gemaakt met gehakte broccoli en geraspte cheddar of Gouda kaas, zo neem je je gevulde eieren naar een andere niveau!

Buffalo kip

Gemaakt met Buffalo saus, gehakte kip en blauwe kaas, deze unieke smaak zal je niet teleurstellen.

Chipotle en salsa

Grijp wat vers limoensap, zwarte peper, chipotle chili en salsa en maak een Mexicaanse variatie van je gevulde eieren!

Spek en kaas

Moeten we meer zeggen? Je wilt absoluut deze kaasachtige gevulde eieren proberen met verkruimelde spek. 

Southwestern

Deze versie kan gemaakt worden met Tobasco of Sriracha saus, komijn, gerookte paprika, rode paprika's, jalapeños, cheddar of Gouda kaas en meer!
 

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou