Hoe bepaal je je interieur?

Voordat je begint met een ontwerpproject voor jouw huis, moet je je interieurstijl kiezen. Wat vind je leuk? Ongeacht of je een bungalow, studio of herenhuis ontwerpt, moet je iets kiezen dat comfortabel is en die ook bij de omstandigheden waarin je leeft past. Maar wat is jouw decoratiestijl? De vraag is behoorlijk uitdagend, vooral als je je eerste huis of appartement ontwerpt.

Er zijn veel belangrijke beslissingen te nemen, waarvan vele een serieus risico vormen om de verkeerde keuze te maken en een overweldigende plek te maken in plaats van een ontspannende en huiselijke haven.

Hoe je een ontwerpstijl kiest die bij je past

Het ontdekken van je interieurstijl en het vertalen van je persoonlijke esthetiek naar je huis kan een prachtige ontdekkingsreis zijn. Hieronder vind je de beste tips om je te helpen jouw ontwerpstijl te vinden, zodat je ruimtes kunt creëren die er mooi uitzien, authentiek aanvoelen en jouw unieke standpunt weerspiegelen. 

Ontdek je ontwerpstijl

Allereerst moet je je ontwerpstijl ontdekken. Maar hoe? Een goede manier om je ontwerpstijl te ontdekken is door inspiratie op te doen. Je kunt dit doen door tijdschriften te bladeren of door sociale mediasites zoals Pinterest te bezoeken. Probeer een patroon te vinden in wat je leuk vindt.

Meet je ruimte 

Als het goed is weet je nu wel wat je ontwerpstijl is. Maar je bent nog niet klaar, voordat je begint met winkelen, moet je je ruimte meten en ook rekening houden met alle aspecten, inclusief trappen, deuropeningen, liftopeningen, enzovoort. 
Maak aantekeningen en neem ze mee als je gaat winkelen. Wat je altijd moet doen is de schaal van meubels in overeenstemming te houden met de grootte van het plafond, en te onthouden dat grote plafonds het er altijd kleiner uit laten zien dan het in het werkelijkheid is. Ga op zoek naar complete woonkamer meubels, die passen bij de specifieke ruimte van jouw huis. 

Stel je intenties vast 

Het bepalen van de manier waarop je wilt wonen zal het decoratieproces aanzienlijk bepalen. Het is van cruciaal belang om volledig te begrijpen hoe je je ruimte wilt gebruiken voordat je met het ontwerpproces begint. Er is echter geen ‘one-size-fits-all’ gebruik voor een woonruimte. 

Vergeet de muren niet!

Ook de muren mogen in geen geval leeg blijven. Wanddecoratie is essentieel voor elke ruimte, omdat ze altijd een geweldige kans zijn om meer karakter aan de kamer toe te voegen. 
Weet je niet zeker wat je moet ophangen? Een groot kunstwerk - of een galerijmuur, afhankelijk van je stijl , of een spiegel om het zonlicht door de kamer te reflecteren, zijn altijd geweldige manieren om te decoreren.  

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou