Hoe breng je de zomer naar je tuin?

Heb jij de zomer al wel in je bol, maar nog niet in je tuin? In dit blog lees je hoe jij vanaf jouw loungebank kunt genieten van een zomerse sfeer in jouw tuin. Door deze 3 tips op te volgen creëer jij een echte zomertuin.

Breng kleur aan rondom jouw tuinmeubelen

Door kleur aan te brengen rondom jouw tuinmeubelen heb je het meeste werk eigenlijk al gedaan. Met veel kleur straalt jouw tuin direct een zomersfeer uit. Gebruik bijvoorbeeld geel, fuchsia en groen rondom jouw loungebank voor natuurlijke warmte.

Vrolijke kussens

Leg jouw loungebank vol met vrolijke kussens. Door sierkussens in de tuin te gebruiken, kun jij jouw stempel drukken op jouw tuinmeubelen. Een comfortabele loungebank wordt bovendien nóg comfortabeler met extra kussens.

Zomerbloeiers

Beplant jouw tuin met verschillende zomerbloeiers. Plant de borders vol met kleurrijke bloemen en struiken. Zet bloembakken naast jouw loungebank en hang bloembakken aan de schutting op.

Kleurrijke kleden

Heb jij een loungebank en een loungetafel staan? Of misschien een tuinset? Leg dan eens een buitenkleed onder jouw tuinmeubelen. Je zult zien dat jouw tuinmeubelen er gelijk een stuk levendiger uitzien. Ook met een zonnig tafelkleed kun je in een handomdraai een zomerse sfeer creëren.

Zorg voor bescherming tegen de zon

Zet een parasol bij jouw loungebank ter bescherming tegen de zon. Een parasol zorgt meteen voor een zomers gevoel. Kies voor een royale zweefparasol in een luchtige kleur, zoals ecru of taupe. Dit past goed bij een Ibiza-vakantiestijl. Een strandparasol bij je tuinmeubelen doet direct denken aan zon, zee en strand. Strandparasols zijn in vrolijke kleuren verkrijgbaar.

Zet een zwembad neer

Een zwembad is een zomerse toevoeging aan jouw tuin. De binnenkant van een zwembad heeft vaak een lichtblauwe kleur. Door het schitterende water in de zomerzon en de azuurblauwe kleur, waan jij je op je loungebank in een vakantieoord.

Zorg voor zomerse hapjes en drankjes

Tot slot kun je jouw zomertuin helemaal afmaken met zomerse hapjes en drankjes. Geniet vanaf jouw loungebank van cocktails of mocktails en heerlijke tapas.

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou