Hoe onderhoud je leren kleding? Tips!

Heb jij echt leren kledingstukken in je kast hangen? Dan heb je hier vast een behoorlijke prijs voor moeten betalen. Over het algemeen geldt namelijk dat echt leren producten een stukje duurder zijn dan leatherlook kleding, of te wel nepleren kleding. Je wil dan ook graag dat je echt leren items er mooi uit blijven zien. Dit doe je door je leren kleding op de juiste manier te onderhouden. Hoe je dit doet? Dat lees je hier!

Spuit je leren kleding in

Net zoals bij leren schoenen, is het bij leren kleding ook zeer belangrijk om de stof in te spuiten met een speciale beschermende en kleurloze spray voor leer. Deze spray zorgt ervoor dat jouw leren kleding wordt beschermd tegen vuil en water. Ook voorkomt de spray dat er op den duur kleurverschillen ontstaan. Om jouw leren jas of jurk zo lang mogelijk mooi te houden, herhaal je het inspuiten van de kleding na een tijdje. 

Berg je kleding goed op

Uiteraard wil je de stof en de vorm van je kleding zo mooi mogelijk houden. Vandaar raden we je aan om je leren kleding nooit in een zak te stoppen. De zak zal namelijk veel vuil aantrekken en dit is schadelijk voor de stof. Daarbovenop heeft de zak een verstikkend effect op leer. Hang je kleding aan een hanger of over een stoel om de vorm zo lang mogelijk goed te houden.

Vermijdt contact met de verwarming

Nadat je met je leren jas door een Nederlandse regenbui bent gelopen, kan het nog wel eens verleidelijk zijn om je de jas over de verwarming te hangen. Toch raden we je aan om dit niet te doen! Door de verwarming droogt de stof uit en dit geeft een ribbelend effect. Laat je leren kleding dus altijd aan de lucht drogen.

Schoonmaakmiddelen zijn een absolute no go

Maak je leren kleding nooit schoon met (bijtende) schoonmaakmiddelen of andere middeltjes die je in de huishoudkast hebt staan. Gebruik enkel speciale leer wax om eventuele beschadigingen weg te werken en ervoor te zorgen dat het leer soepel blijft. Ook kun je een nat doekje gebruiken om de stof schoon te deppen. 

Onderneem actie bij piep- en kraakgeluiden

Heb je wel eens last van gekke piep- en kraak geluiden bij leren kleding? Dat is heel normaal. De stof wordt naar loop van tijd namelijk wat stugger en dit veroorzaakt de gekke geluiden. Wanneer je merkt dat je leren kleding geluidjes begint te maken, is het tijd om actie te ondernemen. Spray je kleding in of gebruik een speciale leer wax. Hierdoor wordt het leer weer soepel en zullen de geluiden verdwijnen.

Breng je leren kleding naar de stomerij

De grootste fout die je kunt maken met leren kleding is deze in de wasmachine te gooien. Breng je leren kleding altijd naar een gespecialiseerde stomerij wanneer je deze wil laten reinigen!

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou