How to wear: 5 tips om leer te dragen

Leer is en blijft een stof die je outfit naar een hoger niveau kan tillen. De stof heeft pit en is chic tegelijkertijd en bovendien gaat leer jaren mee. Toch vinden veel vrouwen het moeilijk om leren kleding op de juiste manier te combineren. Via ons fashion blog geven wij regelmatig tips over mode & kleding. Lees het fashion blog om op de hoogte te blijven van de laatste trends en tips om je kleding optimaal te dragen. In deze blog geven wij je 5 fashion tips waarmee jij op de juiste manier leren kleding kunt dragen!

Het hele jaar door leer dragen

Leren kleding kun je het hele jaar door dragen. Zo is een leren jasje perfect tijdens het voorjaar en het najaar. Het jasje trek je namelijk snel aan wanneer je het koud krijgt en ook net zo snel weer uit wanneer je het warm hebt. Bovendien past het bij iedere outfit en geeft het een extra touch. In de winter beschermt leren kleding vooral goed tegen de wind. Super stijlvol en lekker warm! 

Combineer leer met andere mooie stoffen

Leer laat zich met (bijna) alle stoffen en materialen combineren. Vooral leer in combinatie met chiffon en andere lichte stoffen geeft een zeer stijlvolle look. Wat dacht je van een leren rok in combinatie met een chique blouse of een lange leren jas met een fleurige jurk? De mogelijkheden zijn eindeloos! Ook de combinatie leer en suède is  aan te raden. Kies ervoor om beide materialen in hetzelfde kleurschema te kiezen om echt een geheel te creëren. 

Leer op leer, het kan!

Durf je een beetje risico te nemen? Probeer dan eens leer in combinatie met leer. Dit geeft een gewaagde, maar ook zeer trendy lookje. Denk eens aan een zwarte leren jurk met daarover een leren trenchcoat. Of wellicht heb je nog een leren rok in de kast liggen. Deze kun je mooi combineren met een leren top!

Kies eens voor leer in een kleurtje

Waar vroeger massaal werd gekozen voor zwarte leren kleding, durven vrouwen met recht steeds meer voor gekleurd leer te kiezen. Kies de leerkleur die past bij je stemming en pas daar je outfit op aan. Een klassieke look creëren met leer? Dan kun je kiezen voor leer in bruintinten en bordeauxrood. Voor een stoere look blijft zwart leer toch nog altijd de meest geschikte optie. Leer dragen tijdens de overgangsseizoenen doe je het best in pastel- en poederkleuren.

Leer dragen op latere leeftijd

Leren kleding alleen geschikt voor jonge meiden? Absoluut niet! Leer is voor iedere leeftijd, mits je het op de juiste manier draagt. Met de voorgaande tips moet dit zeker goed komen. Bovendien gaat leer jaren mee en kun je het jaren later dus prima opnieuw uit de kast trekken! Maak je outfit met leren rok of broek af met een paar mooie pumps. Of ga voor een stoere look met een paar boots onder je leren jurk. 

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou