Ideeën voor koolhydraatarme pasta om af te vallen

Ideeën voor koolhydraatarme pasta om af te vallen

Pasta, pasta en nog eens pasta! Dit Italiaanse hoofdbestanddeel is een steunpilaar in elk huishouden. Geraffineerd tarwemeel is echter niet gezond voor je lichaam, vooral niet als je probeert af te vallen. Gelukkig zijn er genoeg recepten voor koolhydraatarme pasta waarmee je van dit heerlijke gerecht kunt genieten zonder je er later schuldig over te voelen.

Bloemkool Macaroni Kaas

Bloemkool macaroni kaas maak je in je blender of keukenmachine. Rasp de bloemkool en voeg met kaas, boter, mosterd, zout en peper toe tot een gladde massa. Giet in een ovenvaste schaal en bestrooi met paneermeel. Bak in een voorverwarmde oven op 180 C gedurende ongeveer 25 minuten tot de bovenkant goudbruin is en langs de randen borrelt. Deze pasta in combinatie met supplementen van zero3.nl zorgt voor een heerlijke en gezonde maaltijd.

Spaghetti Met Bloemkoolsaus

Hoe maak je de saus? Bak de knoflook en ui in een beetje olijfolie tot ze zacht zijn.  Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe en kook ze tot ze zacht zijn. Als alles gaar is, mix je het samen met een staafmixer of een gewone blender. Voeg naar smaak zout, peper en andere smaakmakers toe en bewaar de helft van de saus voor later. Om je spaghettipompoen noedels te bereiden, verwarm je de oven voor op 180 °C. Halveer elke spaghettipompoen in de lengte en haal de zaadjes eruit met een lepel of meloenbolletjes roller indien nodig. Bak gedurende 30 minuten of tot de vork zacht is als je er in het midden doorboort.

Linguine met Broccoli Carbonara Roomsaus

Kook de pasta in kokend water al dente en giet deze af als het klaar is. Zet deze vervolgens  apart. Kook de broccoli met een beetje olijfolie in een kleine pan tot ze zacht zijn. Haal de pan van het vuur en voeg gekookte linguine toe. Voeg ook één ei per persoon toe. Roer de eieren tot ze helemaal gaar zijn. Bak ondertussen het spek tot het lekker knapperig is. Leg dit vervolgens op keukenpapier om een ​​deel van het vet van het koken af ​​te voeren, zodat dit gerecht niet te vettig wordt. Voeg als laatste de room toe aan de pan. Vervolgens kun je peper en zout toevoegen tot het lekker op smaak is. Bedek elk bord voor het serveren met romige carbonara saus, gegarneerd met plakjes knoflook of gehakte knoflook.

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou