In eigen tuin sporten? Zo doe je dat!

In eigen tuin sporten? Zo doe je dat!

Vind jij het fijn om buiten te sporten? Dan kun je natuurlijk een rondje gaan wandelen of gaan hardlopen, maar het is ook goed mogelijk om een complete sportsessie in je eigen tuin te doen. En natuurlijk een groot voordeel hiervan is dat je niet naar de sportschool hoeft, je bent lekker dichtbij. Maar hoe kun je goed gaan sporten in eigen tuin? Wij helpen je op weg en zetten wat tips op een rij.

Genoeg ruimte vrijmaken

Om te kunnen sporten in de tuin, heb je uiteraard wel voldoende ruimte nodig. Voordat je begint aan een sportsessie, is het daarom van belang dat je genoeg ruimte vrijmaakt. Vooral als jouw tuin vol staat met allerlei dingen, is dit verstandig om te doen. Schuif die tuinmeubelen aan de kant en zet de fietsen in de schuur, zodat jij genoeg ruimte hebt voor jouw workout.

Pak je fitnessbenodigdheden erbij

Je kunt sporten zonder enige fitnessapparatuur, maar het is natuurlijk ook goed mogelijk om dit wel te gaan gebruiken. Mocht je hierover beschikken, dan is het hoog tijd om deze naar buiten te halen voor jouw sportsessie. Denk hierbij aan je fitnessmat, springtouw, dumbbells, weerstandsbanden en ga zo maar door. Zodra je de jouw fitnessbenodigdheden erbij hebt gepakt, kan jouw sportsessie bijna beginnen.

Wat ook een zeer effectieve workout is, is een trampoline workout. Als je iemand bent die graag sport buiten, dan kan het daarom zeker de moeite waard zijn om een trampoline in de tuin te zetten. Als je hier de ruimte voor hebt, is dit mooi meegenomen. Trampolinespringen is niet alleen ontzettend leuk, ook train je hier nog eens verschillende spiergroepen mee.

Je eigen workout doen of een online workout volgen

Vind je het fijn om je eigen workout samen te stellen? Dan kun je hier natuurlijk gelijk mee aan de slag. Stel wat leuke oefeningen samen en het sporten kan beginnen. Heb je weinig inspiratie of wil je graag bepaalde spieren trainen? Dan kan het ook een idee zijn om online workouts op te zoeken. Er zijn veel video’s die je kunt bekijken, waarbij je heel makkelijk mee kunt sporten. Zo kun je heerlijk bewegen in de buitenlucht.

Zet muziek aan

Jouw sportsessie buiten nog wat leuker maken? Dan kan het een goede mogelijkheid zijn om muziek aan te zetten. Pak je speakers erbij en zet jouw favoriete playlist aan. Vooral uptempo muziek kan ervoor zorgen dat jij extra gemotiveerd bent tijdens het sporten. Dit kan ertoe leiden dat jouw sportsessie heel goed gaat, waardoor je daarna helemaal voldaan bent.

Zoals je hierboven hebt kunnnen lezen, is buiten sporten in de tuin zeker mogelijk. Zeker als het mooi weer is in de zomermaanden, kan dit heerlijk zijn om te doen. Kijk dus eens of jouw tuin hier mogelijkheden voor biedt. Als dit het geval is, kun je hier zeker gebruik van maken. Zo kun je jouw sportsessies gewoon af en toe lekker thuis doen in plaats van in de sportschool!

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou