Je balkon gezellig aankleden in Ibiza stijl

Kan jouw balkon wel een kleine make-over gebruiken? Dan komt dit artikel vast goed van pas! We delen een aantal tips en tricks om het balkon gezellig aan te kleden in Ibiza stijl. Denk hierbij aan een nonchalante, frisse sfeer met een bohemian twist. Klinkt erg sfeervol, toch? Wij helpen je graag bij het creëren van je eigen stukje Ibiza.

Ga los met planten en bloemen

Bij de Ibiza stijl mag je helemaal los gaan met planten en bloemen. Heb je totaal geen groene vingers of overleven de planten het niet op jouw balkon? Maak dan gebruik van kwalitatieve kunstbloemen en –planten. Tegenwoordig zijn ze bijna niet meer van echt groen te onderscheiden. Zet een mooie bos bloemen op tafel en een aantal grote kunstplanten in een pot. Bij een klein balkon kun je de planten en bloemen ook aan de balustrade vastmaken of met een rekje ophangen aan de muur.

Voeg een rietmat toe aan je balkon

Een standaard balustrade oogt niet zo sfeervol. Het is daarom leuk om het te bedekken met een rietmat. Een rieten balkonscherm sluit perfect aan op de nonchalante Ibiza sfeer. Je zorgt tegelijkertijd voor wat meer privacy op het balkon.

Kies een loungeset in Ibiza stijl

loungeset Ibiza stijlDe meubels hebben een grote invloed op de sfeer van het balkon. Kies daarom een setje uit met een natuurlijke look. Denk aan een loungebank van wicker, hout of kunststof met een houtlook. Is er geen ruimte voor een uitgebreide loungeset? Dan kun je twee relaxstoelen of een kuipstoel buiten zetten. Kunststof kuipstoelen fleur je eenvoudig op met sierkussens en een leuk dekentje. Let bij de aanschaf van de tuinmeubelen en kussens goed op het kleurenpalet. Over het algemeen past beige, wit en lichtbruin het beste bij de Ibiza stijl.

Leg een buitenkleed neer

Maak het zitje nog knusser met een mooi buitenkleed. Door het waterbestendige materiaal kun je dit vloerkleed altijd buiten laten liggen. Zorg er natuurlijk wel voor dat het niet kan wegwaaien.

Gebruik macramé en tassels als decoratie

Voeg tot slot een aantal accessoires toe van macramé of met speelse tassels. Een tassel is simpelweg een kwastje van stof – ook wel een fringe. Dit kan terugkomen in het vloerkleed, de sierkussens of een plaid. Met macramé kun je nog veel meer kanten op. Van een macramé wandkleed en plantenhanger tot een heerlijke hangstoel van macramé knoopwerk.

Hoe geef jij het balkon een gezellige Ibiza look?

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou