Je loungeset winter klaar maken: tips

Tuinmeubelen zijn gemaakt van materialen die bestendig zijn tegen verschillende weer omstandigheden. Het tuinmeubilair is immers gemaakt van hoogwaardige materialen. Hierdoor kan het tegen stortbuien, wind en lagere temperaturen. Maar ruw weer in combinatie met maandenlang buiten wegkwijnen kan wel wat schade aanrichten aan jouw tuinmeubilair. Van advies over het in perfecte staat houden van je meubels, hoe guur het weer ook is, tot tips om een aantal van je favoriete buitenstukken in je huis op te nemen, hier is een gids om jouw loungeset voor te bereiden op de komende wintermaanden, zodat het jaren lang meegaat.

Doe een laatste herfst schoonmaak

Het heeft geen zin om vieze meubels een heel seizoen lang op te bergen. In het beste geval zal het in de lente vrijwel onmogelijk zijn om schoon te maken. In het slechtste geval zal het onder de schimmel zitten en onbruikbaar worden, wat je veel onnodige geld en frustratie kost. Voordat je je klaarmaakt om jouw tuinmeubilair in te pakken, moet je het goed schoon maken. 

Bedekken

Zelfs als je van plan bent jouw tuinmeubilair in een schuur of garage op te bergen, moet je alles afdekken om het te beschermen tegen stof, vocht en al die andere dingen die je maar beter kunt vermijden. Je kunt speciale meubelhoezen kopen of je eigen hoezen maken met lakens of andere grote beschermende stoffen. Als je alles buiten laat, moet je er absoluut voor zorgen dat de hoezen die je kiest weerbestendig zijn en bestand zijn tegen de elementen. Het is vermeldenswaard dat sommige materialen (zoals plastic en natuurlijk rotan) het niet erg goed doen voor langere tijd buitenshuis, dus probeer ze niet te lang buiten te laten.

Let op de bekleding

Als je met kussens en andere zachte oppervlakken werkt, moet je er altijd voor zorgen dat je elk stuk grondig schoonmaakt en volledig laat drogen voordat je het opbergt. Elke resterende vochtigheid nodigt praktisch uit tot schimmel. 

Breng het naar binnen

Sommige stukken zijn zo mooi dat je de gedachte niet kunt verdragen ze maandenlang te verbergen. Dus waarom zou je? Een mooie loungeset kan er net zo goed uitzien in jouw familiekamer als in jouw tuin en met de toevoeging van een paar kussens en een gezellige deken, is het de perfecte plek om op een koude middag weg te kruipen met een goed boek of film. 

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou