Het kiezen van een nieuwe wasbak

Het kiezen van een nieuwe wasbak 

Ben je momenteel bezig met het renoveren van de badkamer of juist aan het ontwerpen, dan is de wasbak een relatief belangrijk onderdeel hiervan. Het is waar je je handen kan wassen en de tanden kan poetsen. In dit artikel lees je verschillende punten die belangrijk zijn bij het selecteren van een wasbak. Ben je benieuwd wat verschillende belangrijke punten zijn bij het plaatsen van een wasbak in de badkamer? Dan helpen wij jou met dit artikel! 

Hoe kies je een wasbak?

Als eerst is het belangrijk hoe groot het huishouden is, hoe groot de badkamer en hoeveel gebruik er van gemaakt gaat worden. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid mensen die tegelijkertijd gebruik moeten maken van de wasbak, kies je dan voor een kraan of meerdere? De grootte van de wasbak, want het moet ook passen in de beschikbare ruimte. Dit zijn standaard punten die er voor zorgen dat een wasbak tot stand komt op basis van functionaliteit. Het is belangrijk om het type wasbak af te stellen aan de hoogte van de wasbak. De gemiddelde hoogte van een wasbak is ongeveer 90cm, maar het is belangrijk dat je prettig je handen kunt wassen. Meet daarom van te voren goed welke je hoogte en pas dit toe op de types. Een wasbak in de badkamer is daarom ook een belangrijk punt om goed over na te denken!

Type wasbak

Bij dit sanitair type wordt er uit gegaan van drie types. Dit zijn de volgende types:

Inbouwwastafel

Er wordt een badmeubel gekozen waarbij een wastafel in gemonteerd zit. Het is de meest voorkomende type wasbak. Het voordeel is voornamelijk dat er opbergkastjes zitten onder de wasbak en ook vaak een blad om eromheen waar spullen opgezet kunnen worden. Aan de hand van de breedte kan er gekozen worden voor een of twee wasbakken. 

Opbouwwastafel

Hetzelfde principe als de inbouwwastafel, maar in dit geval staat de wasbak op het wasmeubel. Het ziet er vaak zeer modieus en modern uit. 
Losse wastafel: Zoals de naam al weergeeft, is dit een losse wasbak. Deze zit vaak vast gemaakt aan de wand. Hier zit geen badmeubel in verwerkt. 

Badmeubel 

Wanneer er gekozen wordt voor een badmeubel, dan is de techniek van het meubel ook belangrijk. Dit komt omdat deze vaak intensief gebruikt wordt, daardoor zitten er tegenwoordig bij bijna ieder meubel ladegeleiders. Er kan daarnaast gekozen worden voor een “soft-close” en dan sluiten de lades zacht dicht. Aan de kastjes of lades zitten vaak functies aan om ze open te maken. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een push To open, een nieuwere slimme techniek. Druk lichtjes op de lade en dan gaat die open. Het badmeubel is zeer ideaal om verschillende spullen op te bergen die voorkomen bij een badkamer. Denk aan handdoeken, haardroger, zeep en shampoo of aan scheerapparatuur. Je kunt waarschijnlijk zelf nog wel een aantal dingen bedenken die in het badmeubel opgeborgen kunnen worden. Met name om ruimte te besparen is een badmeubel zeer geschikt. 

Er zijn veel trends die spelen qua uitstraling en materiaal. Daarom is het belangrijk om verschillende mogelijkheden te kiezen en daar uiteindelijk een keuze uit te maken. Het is een meubel zal voor een langere tijd meegaan en daarom is de keuze ook relatief belangrijk. 

Tip: Zorg dat er een waterleiding en afvoer loopt bij het plaatsen van een wasbak. Het water moet wel weg kunnen lopen! 

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou