Kom in beweging! 5 manieren om te bewegen terwijl je op kantoor werkt

Werken op kantoor kan een geweldige manier zijn om productief te blijven en je werk gedaan te krijgen. Maar wat gebeurt er als je je futloos begint te voelen of even weg moet van je bureau? Lichaamsbeweging wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is een belangrijk onderdeel om gezond en energiek te blijven tijdens het werken op kantoor. Hier zijn vijf manieren om voldoende te bewegen op kantoordagen.

Tafeltennis

Tafeltennis is een geweldige manier om je dag te breken en jezelf een mentale pauze te geven. Het is een leuke sport waarbij je zowel je lichaam als je hersenen moet gebruiken, dus het is perfect om een pauze in te lassen en toch wat lichaamsbeweging te krijgen! Je hoeft alleen maar een net op te zetten tussen twee bureaus, wat peddels te pakken en het spel kan beginnen. Je kan natuurlijk ook de manager voorstellen om een echte tafeltennistafel aan te schaffen voor op kantoor. Je kunt zelfs toernooien organiseren met andere collega's als je het competitiever wilt maken!

Stretching/Yoga

Stretching en yoga zijn ideaal om stress te verlichten en de flexibiliteit te vergroten. Je hebt geen speciale apparatuur of kleding nodig - maak gewoon wat ruimte vrij in het kantoor en je kunt aan de slag! Zelfs maar 10 minuten stretching of yoga per dag kan je helpen om de hele dag energie op te doen. Bovendien zijn er veel gratis apps met geleide yoga routines die je in je eigen tempo kunt volgen.

Bureauoefeningen/lichaamsgewicht training

Je hebt niet altijd tijd (of geld) om elke dag naar de sportschool te gaan - maar dat betekent niet dat je het sporten helemaal moet overslaan. Bureauoefeningen zijn eenvoudige oefeningen waarvoor je geen apparatuur nodig hebt en die je gewoon aan je bureau kunt doen! Enkele voorbeelden zijn beenheffen, armcirkels, opdrukken aan de muur, enz. Je kunt ook lichaamsgewichtoefeningen proberen zoals squats, lunges, planks, enz., waarvoor geen gewichten of machines nodig zijn - je hebt alleen je eigen lichaamsgewicht nodig!

Neem de trap in plaats van de lift/roltrap

Deze lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is altijd voor herhaling vatbaar - neem de trap in plaats van de lift of roltrap indien mogelijk! Niet alleen is de trap nemen goed voor je gezondheid, maar het helpt ook energie te besparen door het elektriciteitsverbruik van liften en roltrappen te verminderen. Dus als je de volgende keer meerdere verdiepingen omhoog (of omlaag) moet in het gebouw, overweeg dan om naar boven te lopen!  

Terug naar Health
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou