Laarzen dragen in de lente: zo doe je dat!

Het is eindelijk écht lente! Zodra het zonnetje weer tevoorschijn komt, maakt iedereen massaal de voorjaarsgarderobe klaar voor gebruik. De sandaaltjes en luchtige jurken liggen weer binnen handbereik en de dikke winterjassen worden goed opgeborgen. Maar leg niet direct al jouw laarzen achter in de kast. Deze lente zijn dames laarzen namelijk een grote trend! Je kunt heel veel leuke lente outfits samenstellen met een paar enkellaarsjes of hoge laarzen. In dit artikel lees je welke boots populair zijn én hoe je deze het beste kunt dragen in het voorjaar.

Laarzen trends lente 2022

De City Western boots zijn een van de populairste laarzen deze lente. Het model is erg vergelijkbaar met cowboylaarzen, maar dan net iets minder uitgesproken. Hierdoor is het ook geschikt voor een casual outfit of zelfs een zakelijke look. Noem het gerust country chic. Daarnaast zijn witte en beige laarzen erg geliefd dit seizoen. De kleur past dan ook perfect bij de frisse lentetinten. Ga jij voor een paar beige Western laarzen of voor stoere witte Chelsea boots? Een andere laarzen trend die we meenemen vanuit vorig seizoen zijn de kniehoge laarzen. De pasvorm is wat losser en de laars valt net onder de knie. Hiermee maak je zeker een statement. Tot slot zien we vaker enkellaarzen met een hoge blokhak en blijven de stoere veterlaarzen een trendy keuze.

Laarzen met blote benen

In de lente kun je laarzen heel leuk combineren met een rokje of zomerjurk en blote benen. Laat die panty dus maar achterwege! Wees bij deze lentelook niet bang om verschillende stijlen met elkaar te mixen. Een paar hoge zwarte laarzen staan juist superleuk onder een romantisch wit jurkje.

Onder een maxi jurk of lange rok

Is het nog wat te fris voor een kort rokje? Draag jouw favoriete laarzen dan met een maxi jurk of een lange rok. Dit werkt vooral erg goed bij Western laarzen en een nonchalante bohemian look. Zo’n losse lange jurk of maxi rok is bovendien super comfortabel. Een win-winsituatie!

Combineren met lichte jeans

Voor een stoere lente outfit style je de laarzen met een mooie jeans. In de lente is het tof om vooral lichte kleuren te dragen. Denk aan een spijkerbroek met lichte wassing, een witte straight leg jeans of een beige broek met uitlopende pijpen. Wil je jouw benen optisch langer laten lijken? Zorg er dan voor dat jouw laarzen ongeveer dezelfde kleur hebben als jouw broek. Wil je de boots gebruiken als statement? Kies dan juist voor een contrasterende kleur.

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou