Leer het zelf met een massage cursus

Neem jij regelmatig een momentje voor jezelf en ga je naar een masseur voor een heerlijke massage? Sport je veel en laat je dan ook maandelijks je beenspieren of schouders goed loskneden? Leer het zelf met een massage cursus! Na het lezen van dit artikel wil je je direct inschrijven voor een opleiding tot masseur.

Direct aan het werk

Met een massage cursus bereid je jezelf perfect voor op de praktijk. Alle massage cursussen zijn namelijk op een praktijkgerichte manier ingericht. Als je voldoende oefent en de theorie aandachtig bestudeert, ben je na afloop van de cursus direct klaar om zelfstandig massages te geven. Tijdens een cursus komen alle facetten van de massage aan bod. Hieronder vallen niet alleen massagetechnieken, maar ook het opstellen van een behandelplan en het voeren van een intakegesprek. Vervolgens kun je direct gaan solliciteren bij massagepraktijken, maar bijvoorbeeld ook bij kuuroorden, hotels en alle andere plekken waar massages worden aangeboden.

Als zelfstandige aan de slag

Ga je het liefst als zelfstandige aan de slag? Dan is masseur het perfecte vak. Als masseur kan je namelijk gemakkelijk op een laagdrempelige manier een eigen praktijk starten. Een manier om dit te doen, is door een massagepraktijk aan huis te beginnen. Hierdoor is er maar een kleine investering vereist. Je hoeft namelijk enkel over de materialen, producten en juiste papieren te beschikken. Vervolgens kan je nog altijd uitgroeien naar een grotere praktijk.

Een fysiek beroep

Het vak van een masseur is dynamisch en fysiek. Je bent de hele dag in beweging. Omdat je voor dit beroep heel wat fysieke inspanning gebruikt, is het gemakkelijk om in vorm te blijven. Het is hierbij wel belangrijk om de ergonomie in de gaten te houden zodat lichamelijke klachten worden voorkomen. 

Een ontspannen sector

Als masseur bevindt je je in een van de meest ontspannende sectoren. Je werkt namelijk binnen een rustige en ontspannen omgeving en je werkruimte is in de meeste gevallen ingericht met rustgevende decoraties. Ook gedimd licht en rustgevende muziek dragen bij aan een ontspannen sfeer. Deze sfeer heeft niet alleen effect op je klanten, maar ook op jezelf.

Je klanten zien je graag

Klanten zien er naar uit om je te bezoeken. Jij bent namelijk degene die ze helpt met het verlichten van pijnklachten als spierpijn, schouder- of rugklachten, hoofdpijn en andere gezondheidsklachten waaronder vermoeidheid en slapeloosheid. Klanten zullen waardering tonen voor de werkzaamheden die jij verricht waardoor je extra voldoening uit je vak haalt. 

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou