Maak je badkamer mooi met een luxe douchecabine

Wil je van je badkamer een spa-achtig toevluchtsoord maken? Je hoeft geen duizenden euros uit te geven aan een renovatie om het te laten gebeuren. Je kunt jouw badkamer in slechts één dag met een klein budget in jouw eigen persoonlijke spa veranderen. Maar hoe? 

Wat maakt een badkamer luxe?

Een gevoel van ruimte creëert direct een gevoel van verwennerij. Door de toevoeging van een douchecabine wordt ruimte in een luxe badkamer steeds belangrijker. Je badkamer kan een praktische ruimte zijn, maar het kan ook een buitengewoon comfortabele en elegante ruimte zijn. 

Tips voor het kiezen van de perfecte douchecabine

Bij het plannen van jouw perfecte badkamer zijn er talloze beslissingen die je moet nemen: welke kleuren en stijlen passen het beste in de ruimte; welke armaturen je moet kiezen om die ultieme en luxe bad ervaring te geven en welke douchecabine je moet kiezen om je badkamer een luxe sfeer te geven. 

Ruimte

Hoeveel ruimte heb je nodig? De beschikbare ruimte is waarschijnlijk de belangrijkste factor bij het bepalen van het type douchecabine dat je kiest. Wanneer ruimte schaars is, wordt het nemen van de juiste beslissing des te belangrijker. 

Eigenschappen

Er zijn verschillende belangrijke kenmerken waarmee rekening moet worden gehouden bij het kiezen van de perfecte douchecabine voor jou en je familie. Overweeg douches met een zitje als je of iemand in jouw huishouden mobiliteitsproblemen heeft.
Om te voorkomen dat je nat en koud uit de douche komt, kun je op zoek gaan naar douches met een handdoekbeugel; we raden deze functie echter alleen aan als je van plan bent om voor een vrij groot model te gaan, aangezien kleinere cabines helaas zullen resulteren in vochtige of natte handdoeken. 
Heb je een douchekraan nodig of heb je er al een die je graag wilt houden? Dit zijn allemaal factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Zijn scharnierende of schuifdeuren het beste?

Scharnierende deuren zijn een eenvoudiger ontwerp dan schuifregelaars. Er zijn geen rollen om te breken. En geen kanalen die verstopt raken. Maar schuifdeuren kunnen een echte bonus zijn in een kleine kamer. Ze komen niet uit in de kamer. Zo kun je andere zaken dichterbij installeren dan bij een draaideur het geval zou zijn.
Openslaande deuren openen ook in de cabine. Maar zorg er nogmaals voor dat je tevreden bent met de hoeveelheid toegang die ze bieden. 

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou