Onzeker in bikini: met deze 5 tips reken je ermee af

Dat je je onzeker kunt voelen in je bikini is niet gek. Waar je met kleding iets kunt verhullen kan dat in een bikini natuurlijk niet. Er zijn verschillende redenen waarom we ons onzeker voelen; de een voelt zich iets te dik, de ander heeft last van putjes in de huid of vindt zichzelf niet bruin genoeg. Daarnaast kan het ook nog zo zijn dat je simpelweg niet tevreden bent over je eigen lichaam. Hoe lekker zou het zijn om vol zelfvertrouwen over het strand te kunnen lopen. Voel je als een vis in het water en geniet. In dit artikel ga ik je met enkele tips proberen deze onzekerheid weg te halen.

NoBODY is perfect

Niemand is perfect. Dus ook geen enkel lichaam is perfect. Degene die jij er perfect uit vindt zien heeft zelf waarschijnlijk ook haar onzekerheden. Ga vooral niet kijken naar al die perfecte modellen op Instagram, want deze ‘perfectie’ is niet de realiteit. Dat je iets niet ziet op een foto wilt niet zeggen dat het er niet is. Het wordt tijd dat je tevreden gaat zijn over jezelf om hoe je bent en hoe je er uit ziet. Because you’re stunning babe.

Ga voor de bikini die bij jou (lichaam) past

Ga voor de bikini waar jij jezelf fijn in voelt. Je kunt verschillende kleuren, vormen, patronen en stijlen proberen. Is de perfect bikini net wat prijziger dan de rest? So what! Met een zeker gevoel het strand op gaan is het waard. Shop hier je nieuwe bikini’s.

Heb jij het gevoel dat iedereen naar je kijkt wanneer jij in een bikini loopt? Draag een mooie hoed, grote zonnebril of de leukste strandtas. Zo haal je de aandacht van jouw lichaam af en leg je de focus op andere zaken. Je kunt er ook voor kiezen om jouw look af te maken door een mooie cover-up. Cover-ups zijn er in vele soorten, zo kun je gaan voor een mooi jurkje, een leuke tuniek of enkel een rok.

Zorg voor je lichaam

Ook voeding, slaap en water is heel belangrijk als het aankomt op je zeker voelen. Je hoeft niet af te vallen hoor, maar door voldoende slaap, voeding en water ga je vanzelf stralen en voel je je energieker. Een tip is om voeding waar je een opgeblazen buik van zou kunnen krijgen te vermijden.

Ten slotte is het allerbelangrijkste om gewoon te genieten van je dagje strand. Geniet van de lekkere zon, zee, het strand en de heerlijke terrasjes. Laat zien dat je er mag zijn. Jij bent jij en jij bent prachtig zoals je bent.

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou