Op vakantie in Duitsland? Hier moet je absoluut naartoe

Een vakantie bij onze oosterburen staat op het lijstje van veel Nederlanders. Niet zo gek, want Duitsland biedt een grote diversiteit aan landschap, natuur, historie én cultuur. Er zijn leuke Waddeneilanden, mooie kastelen en grote steden. Een uitje naar Duitsland naar een vakantiehuis of een vakantiepark in Duitsland is dus erg leuk. Maar waar moet je eigenlijk naartoe? Wij hebben de leukste plekken voor je op een rijtje gezet.

Sauerland

Niet te ver reizen, maar toch een leuke vakantie vieren. Dat is voor Nederlanders een goede reden om naar Duitsland te gaan. Na drie uurtjes rijden ben je in Sauerland: een compleet andere wereld. Het is een bekende regio die door Noordrijn-Westfalen en Hessen ligt. Het gebied staat bekend als de 1000 bergen, omdat er bijna 2800 bergen staan met een gemiddelde hoogte van 400 meter. Er zijn leuke meertjes waar je kunt zwemmen. Ook zijn er natuurgrotten en veel oude vakwerkhuisjes. Je kunt in dit gebied raften, bergbeklimmen, fietsen of heerlijk wandelen. Kortom alles aanwezig om nu online te boeken.

Eifel

Het Eifelgebied wordt doorkruist door de Rijn en de Moezel. In dit gebied zijn idyllische dorpjes en steden te vinden, en ook natuurliefhebbers komen hier graag. Er zijn daarnaast veel outdooractiviteiten te doen. Maak een mooie wandeling of fietstocht langs de rivier. Of ga met de trein, zo kun je heerlijk genieten van de omgeving. In Nationaal Park Eifel is het genieten geblazen. Er zijn rondleidingen te doen door het UNESCO werelderfgoed. Vergeet niet naar Wallender Born in Wallenborn te gaan. Dit is een natuurlijke fontein, die tot leven komt en zes minuten lang water naar boven spuit. Een leuk uitje, te combineren met een wandeling over het Vulkaaneifel pad.

Rijn-Moezel

Langs de Moezel zijn historische steden en dorpen te vinden. Het gebied staat ook bekend om de wijn. Breng een bezoekje aan de wijnboeren die zelf wijn verbouwen, laten proeven en verkopen. Je kunt kano varen door de steden en dorpjes en een wandeling maken langs vulkaanmeer Pulvermaar. Of maak een fietstocht via speciaal aangelegde paden. De natuur is erg in trek door de rotsformaties en kronkeling van de Moezel. Wild- en Erlebnispark In Daun maakt het uitje compleet wanneer u met kinderen op vakantie bent. Bezoek daarnaast Trier, het tweede Rome. Het stadje is in opdracht van een Romeinse keizer gebouwd en is de stadspoort één van de best bewaarde Romeinse gebouwen in Duitsland. Daarnaast is er een Amfitheater te vinden.

Terug naar Travel
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou