Recepten die je kunt maken met rijstpapier

Recepten die je kunt maken met rijstpapier

Je hebt vast wel eens gefrituurde loempia's gehad uit India, maar de loempia's in Vietnam zijn anders. Om te beginnen zijn Vietnamese loempia's niet gefrituurd. Doorschijnende broodjes gevuld met groenten en koriander en gehakt (of ander vlees naar keuze) of garnalen staan ​​lokaal bekend als "gui cuon". Speciaal ontworpen vellen rijstpapier die als basis dienen voor de rollen, hoeven slechts kort in warm water te worden geweekt om plooibaar te worden. Een andere versie van deze loempia's vind je in het zuidelijke deel van Vietnam. Ze zijn gevormd van gegrilde varkensreepjes die zijn gewikkeld in groene banaan en stervrucht voordat ze worden ondergedompeld in dikke pindasaus. De Vietnamese keuken die bekend staat als "Goi Cuon" wordt vaak koud geserveerd met vissaus. Je kunt de loempia in de saus dompelen voordat je er met volle teugen van geniet. Deze loempia's staan ​​bekend als Nem Cuon en komen uit de noordelijke regio van Vietnam.

Banh Chung

Kleefrijst uit een rijstkoker, kruiden, varkensvlees en bonen worden gemengd om een cake te maken die bekend staat als banh chung. Nadat de rijst en de bonen in water zijn geweekt, wordt het hele gerecht in een bananenblad gewikkeld. Als het gebak niet meteen wordt geconsumeerd, wordt het in water gekookt en bewaard. Gewoonlijk wordt het voor consumptie nog een keer gekookt. De banh chung is vooral geliefd wanneer Nieuwjaar wordt gevierd.

Vietnamese keuken

De Vietnamees eten staat bekend als hartig en zit vol met een prachtige verscheidenheid aan verse kruiden en smaakmakers die het kenmerkende uitstekende karakter van elke maaltijd naar voren brengen. Dit komt bovenop de rijke diversiteit. Het merendeel van het eten uit deze regio van het land is kleurrijk en flauw van smaak. Mensen voegen kruiden toe aan voedsel om smaak naar hun smaak toe te voegen, hoewel de meest gebruikte smaakmakers verdunde vissaus en garnalenpasta zijn. Zowel Bun cha als Bun oc en Banh cuon Thanh Tri zijn slechts enkele van de gerechten die bekend zijn in Hanoi, het centrum van de culinaire traditie van Noord-Vietnam.

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou