Tijd voor een nieuwe garderobe?

Ieders stijl verandert in de loop van de tijd. Soms verandert het uit professionele noodzaak, zoals een verschuiving van school naar het personeelsbestand, maar vaak zijn we gewoon uit een set kleding of 'look' die we vroeger graag droegen gegroeid. Misschien heb je het gevoel dat je kleding niet meer weerspiegelt wie je bent, of dat je er in je dagelijks leven beter uit wilt zien. Door je stijl te upgraden, voel je je alerter en sta je dan ook klaar voor de professionele uitdagingen die op je pad afkomen; het kan je ook een mooi, zelfverzekerd en goed gevoel geven. In deze blog geven we je een aantal tips om je garderobe succesvol te upgraden.

Zorg dat je kledingkast altijd georganiseerd is

Het kan heel gemakkelijk zijn om een rommeltje te maken bij het kiezen van een outfit, maar een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het vernieuwen van je garderobe, is ervoor te zorgen dat je het netjes houdt. Zorg ervoor dat je kast genoeg ruimte heeft voor je kleding, en dat de individuele stukken allemaal een specifieke plek hebben. Als je huidige kledingkast niet groot genoeg is, kun je altijd een andere, goedkope kledingkast vinden.

Tweedehands kleding kopen

We weten allemaal dat het kopen van een geheel nieuwe garderobe kostbaar kan zijn en dat velen van ons daar het budget niet voor hebben. Als je een van deze mensen bent, is het misschien een mogelijkheid voor jou om tweedehands kleding te kopen. Wij weten wel wat velen van jullie denken: waarom zou ik tweedehands kleding willen? Maar de waarheid is dat dit is hoe veel mensen hun kleding kopen. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen kleding te verkopen die je niet wilt en zo kun je dus ook extra geld maken. Denk aan sites als Vinted of Depop, je kunt op deze sites hele mooie stukken vinden die ook van goede kwaliteit zijn. Net nieuw! 

Bewaar je standaard kledingstukken

Met standaard bedoelen we de basics, zoals jeans, blazers, witte t-shirts et cetera. Deze items kunnen je in de toekomst goed van pas komen, omdat ze gemakkelijk te combineren zijn. Zo kun je ze bij veel verschillende kledingstukken dragen, zonder een outfit te herhalen. 

Koop hele outfits in plaats van losse kledingstukken

Wat we hiermee bedoelen is: probeer niet iets te kopen alleen maar omdat het er leuk uitziet. Probeer dingen te vinden waarvan je weet dat je ze vaker zult dragen en die makkelijk te combineren zijn met andere kledingstukken in je kast. Vaak kopen we kledingstukken die uiteindelijk nooit uit onze kast komen, omdat we niet weten waarmee of hoe we ze moeten dragen. Help jezelf door outfit inspiratie te vinden op sites zoals Pinterest en Instagram. 

Focus op kwaliteit in plaats van kwantiteit

We hebben allemaal wel eens gezegd: "Ik heb niets om aan te trekken", terwijl onze kasten eigenlijk overvol waren met kleding. We weten allemaal dat de echte reden dat we dit zeggen is omdat we niet tevreden zijn met de kleding in onze kledingkast. En vaak heeft dat met de kwaliteit te maken.
In plaats van tien crop tops te kopen, investeer je in een goede blazer. In plaats van een heleboel dingen in de uitverkoop te bestellen, bestel iets omdat het er mooi uitziet en van goede kwaliteit is. Zo bouw je langzamerhand een kledingkast op die jarenlang mee zult gaan.

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou