Tips om je comfortabel en toch stijlvol te kleden

Geef het maar toe: na het vele thuiswerken is het stiekem best lastig om afscheid te nemen van de comfortabele outfits. De kans is groot dat je veel dagen hebt doorgebracht in huispakken, joggingbroeken of leggings. Daar mag weer verandering in komen! Het is tijd om weer netjes, verzorgd en stijlvol voor de dag te komen. Het goede nieuws is dat dit bijna net zo comfortabel kan zijn als een joggingpak. Ben je benieuwd hoe je een comfy én stijlvolle outfit samenstelt? Scrol dan gauw verder en lees onze 6 tips door.

Tip 1: Koop kleding van goede kwaliteit

Een fijne pasvorm begint bij het materiaalgebruik. Wanneer je kleding koopt van goede kwaliteit, is de kans veel groter dat het comfortabel aanvoelt. De stoffen voelen zachter of juist steviger aan en gaan erg lang mee. Het is dan ook slim om te investeren in kledingstukken van hoge kwaliteit. Kijk bijvoorbeeld eens naar de items van het Italiaanse merk Monari. Hier vind je de perfecte mix tussen stijlvolle Italiaanse mode en optimaal draagcomfort.

Tip 2: Ga voor stretch

Als je kledingstukken zoekt die net zo fijn zitten als een joggingpak, kun je het beste kiezen voor items met stretch. Hierdoor is het materiaal rekbaar en voelt het erg comfortabel aan. Vrijwel alles is verkrijgbaar in een stretch variant. Van shirts en spijkerbroeken tot blazers waar je gemakkelijk in kunt bewegen. Wist je dat er zelfs nette pantalons verkrijgbaar zijn die aanvoelen als een comfortabele joggingbroek? Dit soepele materiaal wordt ook wel travelstof genoemd.

Tip 3: Draag losse jurken en rokken

In losse jurken en rokken heb je veel bewegingsvrijheid. Het is daarmee de ideale basis voor een stijlvolle, comfortabele outfit. Ben je geen type voor jurken of rokken? Kijk dan eens naar een jumpsuit van een soepel materiaal.

Tip 4: Probeer een oversized pak

Grote blazers en oversized pakken zijn een grote trend. Door de losse pasvorm zit het ook nog eens heel comfortabel! Probeer het dus een keertje uit.

Tip 5: Draag losse tops met een V-hals

Losse tops zijn in het algemeen een comfortabele keuze. Wil je voorkomen dat het slonzig oogt? Kies dan voor een losse top met V-hals. Dit ziet er direct weer wat vrouwelijker en eleganter uit.

Tip 6: Verwissel hakken voor platte schoenen

Je hoeft echt geen hoge hakken te dragen om chic en stijlvol voor de dag te komen. Kies gewoon voor een paar nette veterschoenen, loafers of mooie sneakers. Draag je witte sneakers? Zorg er dan wel voor dat ze netjes zijn gepoetst.

Zo zie je maar. Je hoeft niet perse de modebladen bij te houden. Met deze tips kom je een heel eind. Succes!

Terug naar Fashion
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou