Tips tegen verveling in Coronatijden

De meeste mensen waren het voorheen niet gewend om (alleen) thuis te zitten. Het is dus nog niet zo gek dat je hier moeite mee hebt. Sommige mensen voelen zich eenzaam, sommige mensen worden gek van hun kinderen en anderen vinden het maar moeilijk om met die enorme verveling om te gaan. Kun jij ook zo moeilijk stilzitten en is de isolatie een ware nachtmerrie voor jou? Hoe ga je om met de verveling tijdens Corona? In deze blog vind je tips om verveling tegen te gaan in tijden van Corona. We moeten er immers toch wat van maken...

Lees een boek

Corona of niet, lezen is altijd een goed idee. Het geeft rust, het laat de tijd sneller gaan en nog belangrijker: je leert er altijd nieuwe dingen van. Hoewel veel bibliotheken de deuren tijdelijk hebben moeten sluiten, kun je wel nog altijd gebruik maken van de boeken die je in huis hebt of van de e-reader. Op de e-reader kun je enorm veel boeken zetten. Zo heb je genoeg leesvoer om de komende weken/maanden door te komen. 

Koken tegen Corona verveling

Met alle drukte en verplichtingen die we in ons ‘normale leven’ kennen, nemen we niet altijd de tijd om uitgebreid te koken. Door Corona is dit veranderd. Ineens heb je de tijd gevonden om een uitgebreide maaltijd te bereiden of om die verrukkelijke taart te bakken. Maak hier gebruik van! Zowel jij als je partner en/of kinderen worden blij van lekker en voedzaam eten. Bovendien zal je je weerstand versterken door bewust bezig te zijn met eten. Extra handig in tijden van Corona!

Kijk een spannende film of documentaire

Uiteraard mag het kijken van films, documentaires en series niet ontbreken in het lijstje tegen verveling. Geniet van een heerlijk bankavondje met jouw favoriete film of serie en trakteer jezelf op wat lekkers. We raden je overigens af om de hele dag televisie te kijken. Je hebt immers voldoende beweging en frisse lucht nodig. 

Zoek een nieuwe hobby

Al een tijdje na aan het denken over een nieuwe hobby of het oppakken van een oude hobby? Dan is dit wellicht het beste moment om hiermee te starten. Heb je niet de juiste spullen in huis? Geen zorgen, tegenwoordig vind je (bijna) alles online! Enkele tips van ons:
    • Diamond Painting
    • Puzzelen
    • Schilderen
    • Een blog starten
    • (Leren) breien of haken
    • Leren zingen
    • Een instrument leren bespelen
    • Leren masseren

Speel een spelletje

Zit je met het hele gezin thuis? Dan is het leuk om samen een spelletje te spelen. Monopoly, Stratego, Rummikub, Mens erger je niet, 60 seconds en noem maar op. Versterk jullie band en maak het gezellig samen!

Houd de grote schoonmaak

Nu je meer tijd hebt, heb je ook tijd om eens een grote schoonmaak te houden. Maak een sopje en ga lekker ruimen, boenen en soppen! Pak alles eens grondig aan, van de kelder tot aan de zolder. Ruim je kledingkast op en doe oude kleding weg of haal de keukenkastjes leeg en maak de kastjes schoon. Bovendien geldt: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. 

Gun jezelf een verwenmomentje

Waarschijnlijk ben je, net als de rest van Nederland, veel te streng voor jezelf en gun je jezelf vrijwel nooit een moment voor jezelf. Tijd om daar verandering in te brengen! Trakteer jezelf eens op een heerlijke taart of een glaasje bubbels. Neem een lang bad en ga lekker scrubben. Alles wat voor jou zorgt voor ontspanning is goed. 

Maak een eigen moestuintje

Ben jij zo bevoorrecht dat je een tuin hebt? Dan is dit misschien wel het moment om een eigen moestuintje te maken met fruit, groenten en kruiden. Zelfs op een balkon kun je een mini-moestuintje maken. Kook de lekkerste gerechten met je eigen groenten en kruiden. 

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou