Tips voor het geven van een diner!

Tips voor het geven van een diner!

Je wordt 21 jaar en er staat groots op de kalender dat jij over een aantal weken je 21-diner geeft… of je hebt een diner te organiseren omdat je afgestudeerd bent, omdat je een nieuwe baan hebt gekregen, of gewoon helemaal random… Wat de reden ook is, of wellicht helemaal geen, een diner is altijd een goed idee! Met de mensen waar je het meest van houdt lekker tafelen met goede wijnen en fijne gesprekken. Maar wil je er nou voor zorgen dat de avond topper dan top wordt? Lees dan snel onze tips door voor de best night ever!

Seat your guests

Hoewel het misschien een lastige klus is om over na te denken, is het wel handig om jouw gasten een aangewezen plek te geven, vooral als je meerdere vriendengroepen aan één tafel zet. Zo zorg je ervoor dat er geen ongemakkelijke stiltes vallen en dat iedereen iemand naast hem of haar heeft waar hij of zij gezellig mee kan kletsen. Je kan er natuurlijk voor kiezen om de tafelindeling na elke ronde, om te gooien, of om na een aantal rondes alsnog random lootjes te trekken om het een beetje te mengen!

Theme your guests

Wil je een lekkere ijsbreker voor het diner? Zorg dan voor een diner met een bepaald thema; als iedereen zich naar dit thema kleedt, kunnen mensen bij binnenkomst sparren over hun outfits en hoe ze erbij gekomen zijn. Uiteraard hoeft dit geen knotsgek Disney-met-rozen-en-hoepels thema te zijn, je kan het ook subtiel houden, zoals ‘’white with a touch of gold’’ of ‘’flower-garden’’. Zorg er natuurlijk wel voor dat jouw outfit perfect in het thema past, of ga voor the opposite, door een totaal andere kleur aan te trekken (val je lekker op!). Tot slot; match je sieraden tot in detail bij het thema; zorg er bijvoorbeeld voor dat je een chic smartwatch bandje om hebt in plaats van een sportieve, wanneer het thema chique is (tip: check watchbandjes-shop.nl)!

Are you on a diet?

Om de avond niet alleen voor jezelf maar ook voor je gasten tot een groot succes te maken, is het aan te raden om van tevoren te inventariseren of er speciale dieet wensen zijn waar je rekening mee zou moeten houden. Zo zorg je ervoor dat alle gasten het eten ook lekker vinden, en dat je niet moeite en passie in een gerecht stopt waar jouw gasten uiteindelijk niet van genieten of erger nog, niet willen op eten.

ENJOY

Probeer buiten alles om, natuurlijk de billen uit je broek te genieten, te lachen en er een prachtige avond van te maken – ondanks alle stress.

Terug naar Food
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou