Tips voor het maaien van je gazon

Tips voor het maaien van je gazon

Het onderhouden van een gazon kan zwaar werk en tijdrovend zijn. Het is echter de moeite waard om voor een mooi gazon te zorgen! Gazons zijn goed voor het milieu. Ze absorberen koolstofdioxide, produceren zuurstof en helpen bodemerosie te voorkomen. Gazons kunnen ook voor mensen gezond zijn. Je kunt je gazon maaien met hand- of accu grasmaaiers. Regelmatig gras maaien is ook goede lichaamsbeweging en helpt stress te verlichten.

Evalueer je gazon

Voordat je kunt nadenken over het wieden van je gazon, is het belangrijk om te evalueren wat er moet gebeuren om aan de slag te gaan. Je moet kijken wat er mis is met het gazon en wat er moet gebeuren om het te herstellen. Verder moet je kijken wat goed werkt en wat je zou moeten veranderen.

Maai je gras op de juiste hoogte

Vergeet niet je gazon te maaien op de juiste hoogte met een elektrische grasmaaier. Als je te laag maait, kan het zijn dat je gazon er kaal uit ziet. De juiste hoogte hangt af van het type gras dat je hebt en hoe snel het groeit. Er zijn twee veelvoorkomende fouten die mensen maken bij het bepalen van de perfecte maaihoogte. Sommige mensen gebruiken het gras van hun buren als richtlijn of ze blijven gewoon bij wat ze tijdens hun vorige maaibeurt hebben bepaald. Geen van beide opties is ideaal, omdat elke tuin anders is en elk type gras een specifieke maaihoogte vereist om goed te kunnen gedijen.

Verwijder het grotere onkruid

Er zijn twee dingen die je kunt doen om het onkruid te bestrijden. Allereerst kun je onkruid verwijderen voordat ze bloeien en zaadjes laten vallen. Dit zal het aantal zaden dat zal gaan groeien verminderen. Dit vermindert uiteindelijk je werklast bij het wieden. Als je dit wilt doen, kun je het beste een scherpe schoffel of onkruidtrekker gebruiken. Een scherpe schoffel hakt de wortels van het onkruid af, zodat het niet teruggroeit. Als je een onkruidtrekker gebruikt, hoef je alleen maar het onkruid uit de bodem te trekken. De tweede methode om onkruid te bestrijden is door ze met de hand te verwijderen. Deze methode kan langer duren, maar het is beter als er niet te veel onkruid is.

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou