Top 10 bezienswaardigheden in Valencia

Vraag je je af wat er allemaal te doen is in Valencia? Dan kan je een lang lijstje verwachten! Er hangt een ontspannen sfeer en ondanks dat de stad steeds populairder wordt, is de authenticiteit van de stad is nog steeds te zien. Het is de perfecte bestemming voor een stedenreis. Deze 10 bezienswaardigheden mogen in ieder geval niet ontbreken tijdens jouw stedentrip naar Valencia! 

1. Ciudad de las Artes y las Ciencias

De Ciudad de les Artes y les Ciecias, ofwel de Stad van de Kunst en Wetenschap is een cultureel en wetenschappelijk bouwwerk dat bestaat uit onder andere het mooiste aquarium van Spanje, een IMAX-theater en een wetenschapsmuseum. Het bouwwerk is gelegen in de drooggelegde Turia rivier. Het is misschien wel de meest bezochte bezienswaardigheid van Valencia en een bezoek aan dit bijzondere gebouw mag dan ook niet ontbreken tijdens jouw stedentrip. 

2. Kathedraal van Valencia

De Catedral de Santa María (La Seu) is de bekendste bezienswaardigheid van het oude stadscentrum van Valencia. Je vindt de kathedraal aan het plein Plaza de la Virgen. Daarnaast vind je hier de karakteristieke klokkentoren ‘El Miguelete’. In de kathedraal bevindt zich een museum met werken van bijvoorbeeld Goya en de Heilige Graal. Zeker de moeite waard!

3. Mercado central

Houd je ervan om je te verdiepen in de lokale keuken? Breng dan zeker eens een bezoek aan de Mercado Central. Dit is de overdekte markt vol met verse lokale producten. Laat je verrassen door de grote hoeveelheid eten en drinken die je hier vindt. De markt is te vinden in het oude centrum van Valencia. 

4. Park ‘Jardines de Turia’

De Jardines de Turia is een 9 kilometer lang park en is, net zoals het Ciudad de las Artes y las Ciencias en het Bioparc, gelegen aan de drooggelegde Turia rivier. In het park zijn verschillende mooie tuinen, sportvelden, fonteinen, vijvers en speeltuinen gelegen. Het is de perfecte plek voor een rustgevende wandeling of een heerlijke picknick. 

5. l’Oceanografic

L’Oceanograpfic is het aquarium van Valencia en is gelegen in het Ciudad de las Artes y las Ciencias. Het is een van de grootste zeeaquaria van Europa (en wij vinden het stiekem ook de mooiste). De vele grote aquaria zijn waar hoogtepunt voor zowel jong als oud en de dolfijnenshow maakt het helemaal compleet!

6. Torres de Serranos & Torres de Quart

Wil je Valencia van bovenaf bekijken? Beklim dan eens de Torres de Serranos. De Torres de Serranos is de 14e eeuwse toegangspoort en de voormalige hoofdingang van de stad. Voor een mooi uitzicht over het oude stadscentrum, de wijk El Carmen en het park Jardines de Turia is dit een echte aanrader!

7. Een fietstocht door Valencia

Er is geen betere manier om een stad te verkennen dan op de fiets. Om deze reden mag een fietstocht door Valencia niet ontbreken tijdens jouw stedentrip! Valencia beschikt over goede fietspaden, een groot park en uiteraard kan je jouw tocht uitbreiden door een rondje langs het strand te fietsen. Je kan ervoor kiezen om zelf een fiets te huren, maar je kan ook een georganiseerde tour boeken als je zeker niets wil missen. 

8. Historische wijk ‘Barrio del Carmen’

Barrio del Carmen is een oude wijk in Valencia. Hier vind je onder andere de kathedraal en de oude stadspoorten. Wanneer je door de vele smalle straatjes wandelt is een mooie afwisseling te zien tussen verpauperde panden en prachtig gerestaureerde panden. Bovendien is het tegenwoordig dé plek van de moderne kunst en vind je er allerlei gezellige restaurantjes. 

9. De stranden van Valencia

Hoewel je tijdens je stedentrip waarschijnlijk geen volledige stranddag inplant, is een bezoek aan de stranden van Valencia zeker de moeite waard. Bovendien liggen de grote en schone (!) stranden op maar 15 minuten afstand van het stadscentrum. Geniet na je bezoek aan het strand van alle heerlijke menu's van de nabijgelegen barretjes en restaurants. 

10. Bioparc

Het Bioparc is de dierentuin van Valencia. Deze dierentuin bestaat sinds 2008 en is een van de meest diervriendelijke dierentuinen van de wereld. Dit komt doordat de natuurlijke leefomgeving van de dieren zo goed mogelijk worden nagebouwd. 

Begin maar vast met plannen van je stedentrip naar Valencia!

Terug naar Travel
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou