Trend: gedroogde bloemen in het interieur

Dé trend van dit moment: gedroogde bloemen in het interieur. Hoewel je een tijdje geleden enkel aan de stoffige boeketjes bij je moeder of oma thuis dacht wanneer je het woord droogbloemen hoorde, is deze trend weer helemaal terug van weggeweest. Er worden tegenwoordig steeds vaker natuurlijke en duurzame producten gebruikt in en rond het huis. De trend van droogbloemen past hier perfect bij! 

Droogbloemen stylen in je interieur

Er zijn veel verschillende manieren waarop je je droogbloemen kunt stylen. De planten en bloemen op zich zien er al super mooi uit, maar je kunt het nóg mooier maken. Zo kun je de gedroogde bloemen in een stolp of in een glazen flesje plaatsen, maar je kunt ze ook om een krans binden. Hieronder hebben de de meest populaire styling manieren voor jou verzameld! 

Als boeket

Een echte eyecatcher op tafel? Vul een mooie vaas met jouw verzameling gedroogde bloemen. Kies voor een glazen vaas om de droogbloemen extra tot hun recht te laten komen. 

In een krans

Wil je je gedroogde bloemen liever aan de huur hangen? Maak een krans van droogbloemen. Droogbloemen lenen zich namelijk perfect om rond een metalen cirkel te binden.  

In een stolp

Twee trends van dit moment met elkaar combineren? Zet je droogbloemen dan onder een mooie glazen stolp. Zo zijn je droogbloemen extra beschermd en kun je ze in iedere ruimte plaatsen.

Inlijsten

Door je droogbloemen in te lijsten, heb je eens iets anders aan de muur hangen dan al die schilderijen en foto’s. Kies voor een doorzichtige lijst voor een bijzonder effect!

In glazen flesjes

Combineer verschillende maten glazen flessen en vul deze met droogbloemen naar keuze. Je kunt de flessen eventueel afmaken door er kaarsen bovenop te plaatsen. Zo creëer je een extra speels effect. 

Zelf bloemen drogen

Zelf bloemen drogen is super makkelijk. Maak een selectie van jouw favoriete planten en bloemen. Wij raden aan om bloemen te kiezen in leuke kleurtjes voor een speels effect. Vervolgens verwijder je de overbodige blaadjes en bind je de bloemen en planten aan elkaar met een elastiekje. Dit bosje hang je ondersteboven op een warme en droge plek. Wil je de kleuren zo goed mogelijk behouden? Hang de bloemen en planten dan op een donkere plek. Dit is één manier waarop je zelf droogbloemen kunt maken, maar je kunt bijvoorbeeld ook je favoriete bloemen tussen een boek leggen en zelfs in de magnetron! Uiteraard kun je de droogbloemen ook gewoon kant en klaar in de winkel kopen. 

Terug naar Interieur
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou