Verantwoord afvallen: hoe doe je dat?

Verantwoord afvallen: hoe doe je dat?

Wanneer je wilt afvallen wordt er al snel gedacht dat het volgen van een dieet je helpt kilo’s te verliezen. Maar een belangrijk onderdeel in het proces om af te vallen is lichamelijk beweging. Deze twee samen zorgen ervoor dat jij daadwerkelijk resultaat gaat zien. Wij leggen het je graag uit in dit artikel.

Afvallen met een vegetarisch dieet

Vegetarisch eten is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ieder heeft hiervoor zijn of haar eigen redenen. De een is bang voor de risico's van vlees eten, de ander kiest voor het welzijn van de dieren en iemand anders vind vlees gewoon niet lekker. Wat jouw redenen ook zijn, een vegetarisch dieet kan net zo lekker zijn als wanneer je wel vlees of vis eet.

Om een vegetarisch eiwitrijk dieet te volgen moet je op zoek naar de geschikte vleesvervangers. Vleeseters halen de benodigde eiwitten uit producten als vlees en vis. Een vegetariër doet dit voornamelijk uit fruit, noten, groenten en zaden. Als vegetariër kun je deze eiwitrijke vlees en vis producten vervangen door alternatieve soja-producten. Tijdens dit dieet is het belangrijk om veel groenten te eten en producten met veel koolhydraten te laten staan. Onbeperkte noten en zaden zijn een goed tussendoortje, daarnaast kunnen deze producten ook in andere gerechten gemixt worden.

Of je nu wilt afvallen als vegetariër of gewoon een vegetarisch dieet wilt volgen het is zeer belangrijk om eiwitrijke voeding te nuttigen. Ga voor een bakje kwark of hummus als tussendoortje en voeg eiwitrijke producten toe aan je maaltijden.

How to: vet verbranden

Wanneer je vet wilt verbranden is het belangrijk om te gaan voor een methode die je op de lange termijn vast kunt blijven houden. Het is belangrijk om jezelf een gezonde manier van leven aan te leren, het moet niet voelen als een verplichting maar een levensstijl. Minder eten en meer bewegen is de meest effectieve manier. Enkel het volgen van een voedingsdieet is niet voldoende, je wilt vet verbranden. Het beginpunt van vet verbranden is motivatie en doorzettingsvermogen. Noteer waarom je wilt afvallen en stel voor jezelf een realistisch doel. Maar hoeveel moet je dan bewegen? Wij raden aan om wekelijks twee keer aan krachttraining te doen. In dit geval verbrand je vet maar behoud je je spiermassa. Naast krachttraining is een intervaltraining een effectieve manier om calorieën te verbranden. Meer weten over vet verbranden? De 12 beste vetverbranding tips kun je hier vinden!

Terug naar Health
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou