Waarom een cursus tot kapster volgen?

Een bezoek brengen aan de kapper is bijna een soort ‘verplichting’. Je wil immers dat je haar goed zit. Wil je graag zelf leren knippen, kleuren en hoe je kapsels in model brengt? Met een cursus tot kapster komt het allemaal aan bod. Bovendien bespaar je een heleboel geld wanneer je zelf de knipbeurten van je gezinsleden kan doen.

Wat doet een kapster?

Een kapster doet veel meer dan alleen het knippen van haar klanten. Zo geeft een kapster dagelijks persoonlijk advies aan haar klanten over verschillende haarstijlen en haarkleuren. Niet iedere haarstijl of iedere kleur staat bij iedere persoon. Zo bepaalt je gezichtsvorm voor een groot deel welke haarstijl bij je past en bepaalt je huidskleur welke haarkleur bij je past. Het is de kapster die op dat moment het beste in kan schatten wat bij jou past. Vaak begint een kapster met het wassen van de haren van de klant alvorens zij begint met het knippen en kleuren. Vervolgens wordt de gewenste behandeling uitgevoerd. Dit kan een knip- of een kleurbeurt zijn, maar het kan ook zo zijn dat er speciale behandelingen uitgevoerd worden zoals een spoeling of permanenten. Een kapster eindigt met het in model brengen van het kapsel. De werkzaamheden van een kapster zijn dus afwisselend en geen dag is hetzelfde! 

Waarom kapster worden?

Als kapster heb je een dankbare baan. Je zorgt ervoor dat je klanten er mooi uitzien en je maakt je klanten blij. Om deze reden hebben je klanten respect voor jou en je werkzaamheden. Bovendien kan je je creativiteit volledig laten gaan en er tegelijkertijd zelf plezier in hebben. Kapster zal nooit een saai beroep worden. Er komen namelijk ieder seizoen nieuwe haartrends bij. Nieuwe kapsels, nieuwe kleuren en nieuwe methoden. Dit zorgt ervoor dat je baan als kapster interessant en uitdagend blijft. 

De voordelen van een cursus vanuit huis

Een opleiding volgen vanuit huis kent vele voordelen. Zo kan je op deze manier zelf bepalen waar en wanneer je studeert zonder dat je vast zit aan verplichtingen en deadlines. Bovendien is er vaak geen vaste startdatum waardoor je direct kunt starten op het moment dat je je aanmeldt. Doordat je de kappers cursus vanuit huis volgt, hoef je, buiten je examen, nergens heen te reizen. Hierdoor bespaar je een heleboel reistijd en reiskosten. Ook kan je de cursus eenvoudig naast je huidige baan of drukke privéleven volgen. De NHA kappersopleiding is zelfs inclusief een materialenpakket. Dit betekent dat je geen schare, kapmantels en andere materialen hoeft aan te schaffen. 

Kortom, voldoende redenen om een cursus tot kapster vanuit huis te volgen!

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou