Waarom kiezen voor een cruisevakantie?

Ga je binnenkort een vakantie boeken? Denk dan eens aan een cruisevakantie. Een cruisevakantie is een van de mooiste manieren om de wereld te zien. Het geeft je de optimale gelegenheid om te ontspannen met een overvloed aan zon, zee en frisse lucht. Veel mensen weten (nog) niet hoeveel voordelen een cruisevakantie eigenlijk heeft. Vandaar dat we deze voor jou op een rijtje hebben gezet.

1. Het is goedkoop

Een cruisevakantie is ten opzichte van een zelf geplande vakantie relatief goedkoop. Bovendien zijn cruisevakanties er in alle soorten en maten te vinden. Hierdoor kan je zelf bepalen hoe duur of goedkoop je jouw vakantie maakt. Je bezoekt meerdere landen voor één prijs en je hoeft maar één keer voor je verblijf en eten te betalen. Hierdoor ben je al snel een stuk goedkoper uit dan wanneer je meerdere bestemmingen bezoekt en hiervoor steeds een ander hotel boekt.

2. Het is all-inclusive

Door te kiezen voor een cruisevakantie hoef je niet na te denken over je ontbijt, lunch of avondeten. Hiervoor kan je namelijk plaatsnemen in een van de hoofdrestaurants. Maar ook exclusievere restaurants zijn aan boord van een cruise te vinden. Van Aziatisch tot Italiaans en van Seafood tot  de lekkerste toetjes, je vindt het allemaal aan boord van een cruise. Naast het verblijf en het eten is ook entertainment inbegrepen. Een bruisend nachtleven, comedy shows, live bands en animatie teams zijn enkele voorbeelden van entertainment dat te vinden is tijdens een cruisevakantie.

3. Maar één keer uitpakken

Met een cruisevakantie bezoek je meerdere bestemmingen, maar hoef je slechts één keer je koffer uit te pakken. En zeg nu eerlijk: het in- en uitpakken van je vakantie spullen behoord niet tot je favoriete bezigheden. Met een cruisevakantie verblijf je de gehele vakantie aan boord van het schip. Dat betekent je je koffer maar één keer uit hoeft te pakken en dat je jouw cabine helemaal naar jouw idealen kan inrichten. 

4. Je verveelt je nooit

Zoals eerder genoemd is een cruisevakantie een all-inclusive vakantie. In het geval van een cruisevakantie valt hier niet alleen het eten onder, maar ook entertainment en alle voorzieningen waar je onbeperkt gebruik van kan maken. Even naar de sportschool, ontspannen in de sauna of meedoen aan een van de vele georganiseerde activiteiten, op een cruiseschip kan het allemaal. Aan boord zijn er eindeloos veel dingen te doen en voor iedere leeftijd. Hierdoor heb je een kleine kans dat je je verveelt tijdens je cruisevakantie.

5. Je bezoekt meerdere plekken

Een cruise staat erom bekend dat het je veel verschillende plekken van de wereld laat zien. Zo zijn de eindeloze discussies over jullie volgende vakantiebestemming verleden tijd. Je bezoekt ze nu namelijk gewoon allemaal in één keer. Op deze manier bezoek je de wat exotische plekken waar je zelf misschien niet wekenlang zou willen verblijven. Tijdens ieder gedeelte van de cruisevakantie kom je weer iets nieuws tegen. En in de tussentijd hoef je je geen zorgen te maken over het ‘rijden’. Nog een extra pluspunt! De Caribbean cruises van Cruise vakanties online bijvoorbeeld, geeft je de mogelijkheid om het zuiden van het Caribisch gebied te ontdekken. Landen als Costa Rica, Mexico, de Bahama’s en Panama zijn landen waar de cruise een stop maakt. 

6. Eindeloos mooie uitzichten

Eindeloze blauwe zeeën en prachtig blauwe luchten behoren tot een van de uitzichten waarvan je tijdens je cruisevakantie kan genieten. Overal om je heen prachtig golvend water en ondertussen genieten van de warme zo op je gezicht. Ondertussen bezoek je de meest uiteenlopende bestemmingen die een voor een adembenemend zijn.


Kortom, genoeg redenen om eens op zoek te gaan naar een cruisevakantie. 

Terug naar Travel
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou