Wat is een NFT en hoe kunnen we de techniek rondom NFTs maatschappijbreed toepassen?!

We bevinden ons anno 2021 middenin verschillende enorme technologische ontwikkelingen. Doordat deze ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen kunnen we eigenlijk geen beeld vormen over hoe de maatschappij er over 10 jaar uit zal zien. Zo worden er flinke stappen gezet op het gebied nog ‘sneller’ vervoer en wordt er ook hard gewerkt aan diverse blockchain technologieën! Wie denkt dat blockchain technologie alleen betrekking heeft tot cryptocurrencies heeft het overigens behoorlijk mis. Er worden tegenwoordig stukken software op de blockchain geschreven waar veel meer mee gedaan kan worden dan enkel online currencies verhandelen. Een van deze technologieën is de technologie rondom NFTs Omdat NFTs nog redelijk onbekend zijn bij het grote publiek vertellen we je in deze blog meer over NFTs!

Wat is een NFTs

De afkorting NFT zal er eentje zijn die je de laatste tijd steeds vaker bent tegengekomen. NFT staat voor non fungible token, wanneer men dit ‘vrij’ vertaald betekent het een niet vervangbaar teken. Wanneer je dus een NFT bezit, dan is deze NFT niet door iemand anders vervangbaar. Indien iemand anders probeert de NFT te kopiëren, dan zal deze niet als echt herkend worden omdat de blockchain zegt dat dit niet het origineel is. Dit origineel ligt overigens wel binnen één blockchain. Je zou dus in principe dezelfde NFT kunnen hebben op zowel het Ethereum netwerk als het Cardano netwerk. Op het moment worden overigens bijna alle NFTs verhandeld op de Ethereum blockchain. Koop NFT dan ook alleen als deze op de Ethereum blockchain is.

Toepasbaarheid NFTs

Anno 2021 wordt de technologie vooral gebruikt om kunst te verhandelen, maar in de toekomst zal de techniek voor veel andere dingen gebruikt kunnen worden. Het stuk code is namelijk zo geschreven dat er altijd maar 1 origineel van de NFT in omloop is. Dit kan bijvoorbeeld heel goed gebruikt worden voor de verkoop van tickets. Wanneer je van iemand het ticket koopt wordt de NFT van jou en is het ticket dat je gekocht hebt echt van jou. Zodra de NFT weer doorverkocht wordt vervalt het eigendomsrecht van de verkoper en dit wordt ook geregistreerd. De verkoper kan op dat moment dus niets meer met het ticket dat voor de verkoop nog gewoon werkte.

Terug naar Lifestyle
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou