Welke kleur lippenstift past bij mij?

Dat het lastig kan zijn om in de winkel of online te beslissen welke kleur lippenstift het mooiste staat hoeven we jou vast niet te vertellen. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt gebruiken om de juiste kleur te kiezen. Aan de hand van jouw huid-, haar- en oogkleur helpen wij jou een antwoord te geven op de vraag ‘welke kleur lippenstift past bij mij?’. Uiteraard betekent dit niet dat je andere kleuren niet meer kan dragen. Als je iets draagt dat jij mooi vindt, staat het vanzelf mooi!

Zorg dat de lippenstift past bij je huidkleur

Uiteraard kan je alle kleuren lipstick dragen die jij mooi vindt, maar het is aan te raden om een kleur te kiezen die past bij je huidkleur. Om erachter te komen welke kleuren dit zijn, is het nodig om naar de ondertoon van je huid te kijken. Iedereen heeft namelijk een koele of een warme ondertoon. Welke ondertoon jij hebt kan je zien door te kijken naar de binnenkant van je pols. Wanneer je aders blauw gekleurd zijn, heb je een koele ondertoon. Wanneer de aders meer groen gekleurd zijn dan heb je een warme ondertoon. Maar welke kleuren passen nu bij een warme of koele ondertoon? Als je een koele ondertoon hebt, dan staan oranje en perzikachtige kleuren je goed. Heb je een warme ondertoon, dan staan kleuren met paarstinten je goed.

Lippenstift kiezen op basis van haarkleur

Niet aan je huidkleur heeft invloed op de keuze voor de mooiste lippenstift kleuren, ook je haarkleur heeft grote invloed. Je haarkleur doet namelijk veel voor je gezicht en je kan je haarkleur extra complimenteren met de juiste lipstick. Heb je blond haar? Dan is het mooi om voor nude tinten of licht roze tinten te kiezen. Bij bruin haar kan je het beste kiezen voor donkere kleuren. Denk hierbij aan kleuren als donkerrood of donkerroze. Wanneer je zwart haar hebt, kan je het beste kiezen voor kleuren als bordeaux, fuchsia en lipsticks met bruintinten. Voor rossig haar zijn lipsticks met bronstinten, of lipsticks met een oranje, rode of bruine gloed de beste keuze

Lippenstift kiezen op basis van oogkleur

Verander je regelmatig van haarkleur of ben je op zoek naar nieuwe kleuren lipstick? Dan kan je je oogkleur gebruiken om de juiste lippenstift te kiezen. Heb je blauwe ogen? Kleuren als oranje, rood en alle rozetinten zullen dan goed staan. Bij grijze en groene ogen kan je het beste kiezen voor koele kleuren lipstick. Denk aan koele tinten roze, oranje en nude. Heb je bruine ogen? Dan kan je bijna alle kleuren lippenstift hebben. We raden in dit geval aan om toch naar je haarkleur te kijken voor de beste keuze.

Als het goed is hebben we nu antwoord gegeven op de vraag ‘welke kleur lippenstift past bij mij?’ en hoef jij nooit meer te twijfelen tijdens het kopen van een nieuwe lipstick! En onthoud: het zijn geen vaststaande regels. Dus vind jij een andere kleur mooi dan dat wij aanraden? Draag hem gewoon!

Terug naar Beauty
Kleding-mannen-vrouwen-kids-Cramers-van-Asten

Ook interessant voor jou